Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Με λιποθυμικά επεισόδια το πρώτο κουδούνι στο 1ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας ( από πατέρα μαθητή)



Κατά την σημερινή πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και στο 1ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας όπου τα παιδιά παρατάχθηκαν στο προαύλιο , κατά μήκος , τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και φορώντας άπαντες μάσκες.


Κατά την διάρκεια της τελετής του αγιασμού 8 με 10 λεπτά από την έναρξη το πρώτο παιδί σωριάζεται στο προαύλιο χτυπώντας στο σαγόνι  του , μετά από 1 λεπτό δεύτερο παιδάκι ζήτησε να βγει έξω να καθίσει στην σκιά κάτω από το δέντρο.  Μετά από 5 λεπτά τρίτο κοριτσάκι λιποθυμεί και πέφτει προς τα πίσω.

Ταυτόχρονα οι γονείς βλέποντας το σύνολο των παιδιών να δυσανασχετεί από την ζέστη και τη χρήση της μάσκας, οι όποιοι γονείς ευρίσκονταν έξω από το σχολείο στα κάγκελα, παρότρυναν τα παιδιά τους να βγάλουν τις μάσκες και να έρθουν να καθίσουν στην σκιά.

Οι γονείς ενοχλημένοι σαφώς και τρομοκρατημένοι φωνάζαν να συντομεύουν η και ακόμα να σταματήσουν διότι ήταν θέμα χρόνου οι λιποθυμίες και άλλων παιδιών.

Πράγμα που έγινε με την μεσολάβηση του διευθυντή,  ο οποίος εμφανώς ανήσυχος έσπευσε να τελειώσει την διαδικασία όσο πιο γρήγορα μπορούσε αναβάλλοντας τις όποιες ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί .

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνει ο αγιασμός εντός των σχολικών αιθουσών και σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά σύμφωνα και με την εγκύκλιο που είχε αποσταλθεί  που όμως  δεν τηρήθηκε για άγνωστο λόγο .


Το κείμενο και η σύνταξη καθώς και οι πληροφορίες από πατέρα μαθητή του εν λόγω σχολείου



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΜΑς ΤΟ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΝΟΗ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΝΟΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΓΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΤΗΝ ''ΧΑΡΑ''ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΟΝΙΖΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΛΟ ΝΤΕΠΟΝ ΠΑΛΙΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ Κ.Λ.Π.

Ανώνυμος είπε...

που ειναι οι συλλογοι γονεων?οι συλλογοι καθηγητων?αν ηταν για καμμια εκδρομουλα με διανυκτερευση για ντολτσε βιτα η για κανενα επιδομα των 30-40 ευρω θα πηγαιναν οι ανακοινωσεις και οι διαμαρτυριες συννεφο τωρα περα βρεχει.αυτη ειναι τελικα η ελλαδουλα και μετα θελουμε να μας συμπεριφερθουν σαν ευρωπαικη χωρα που μονο στα χαρτια ειμαστε

Ανώνυμος είπε...

Δόκτωρ-Σχολιαστής! Πήγαινε στα νοσοκομεία και πες τους πως κακό έκαναν τόσα χρόνια που φόραγαν μάσκες οι ασθενείς!

Απορώ πως ζούνε όλοι αυτοί που τόσα χρόνια αναγκάζονται να φοράνε μάσκα και πριν τον κορονοιό. Σύμφωνα με τον δόκτωρ-σχολιαστή θα έπρεπε να έχουν υποξία και να πέφτουν κάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΧΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΧΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΟΚΤΑΩΡΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ Η ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΚΤΑΩΡΟ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ?ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΑΧΙΜΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΤΗ ΦΟΡΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΄΄ΔΟΚΤΩΡΑ''