Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

«Οι Παπαροκάδες ήταν μπίζνα». Ο πρώην παπαροκάς Παντελεήμων, πέταξε τα ράσα το 2005 και αποκαλύπτει την αλήθεια


by Λίλα Λου 26/07/19
Παπαροκάδες ή “Ελεύθεροι” όπως ήταν το όνομα του συγκροτήματος, ποιος δεν τους θυμάται; Το συγκρότημα μέσα από το οποίο μιλούσαν για τον Κύριο, για την Ορθοδοξία, για τη θρησκεία. Ο Παντελεήμων, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι πια πρώην παπαροκάς μιας και έβγαλε τα ράσα και άφησε τον μοναχισμό από το 2005.

Σε συνέντευξη του ο Γιάννης Παπανικολάου εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε, ενώ αναφέρετε και στο νέο γκρουπ στο οποίο ηγείται. Παρουσιάζει τη heavy metal μπάντα “Diviner” και σχολιάζει “Οι Παπαροκάδες ήταν μπίζνες”.
Ο Γιάννης Παπανικολάου εξηγεί πως ξεκίνησαν όλα, πως ένα CD έφτασε στα χέρια ενός δημοσιογράφου. Στη συνέχεια παρουσίασε εκείνος τον Γιάννη και τον ηγούμενο και έτσι ξεκίνησαν όλα. “Δεν είχαμε ιδέα τι θα ακολουθούσε”, λέει. Και συνεχίζει λέγοντας ότι “το ράσο σε συνδυασμό με τη ροκ μουσική και έναν στίχο που ήταν μανιφέστο τράβηξαν. Ήταν και η εποχή με τον Χριστόδουλο.
Η δημοσιότητα νομίζω ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Δεν κινούσα εγώ τα νήματα του πράγματος αυτού. Ήταν υπερβολικό. Χάλασε τον ρομαντισμό της πρώτης εποχής. Δεν μπορείς να λες ότι κάνω πνευματική ζωή και από την άλλη να είσαι 365 μέρες τον χρόνο με κόσμο και συναυλίες.
Προέκυψε η ιδέα από τον ηγούμενο ότι όλο αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και οικονομικά. Οπότε άρχισαν να ανοίγουν μαγαζάκια για να αγοράζει ο κόσμος κομποσκοίνια, εστιατόρια για να τρώει και μαγαζί για να πουλάει χυλόπιτες Εκεί κατάλαβα ότι ξεφύγαμε. Έγινε καθαρή μπίζνα», υπογραμμίζει ο πρώην Παπαροκάς Γιάννης Παπανικολάου.

Οι Παπαροκάδες και οι δουλειές από τα κέρδη

Επιρρίπτοντας ξεκάθαρα ευθύνες στον πατέρα Νεκτάριο Μουλατιώτη, δίχως όμως να τον κατονομάσει. Μιας και αναφέρει ότι εκείνος ξεκίνησε την εμπορική εκμετάλλευση.  “Η διαχείριση της δημοσιότητας ήταν λάθος. Η διαχείριση έγινε για ίδιον όφελος και την… κονόμα. Δεν ήθελα να μετέχω σε μια ομάδα που ο κόσμος μας έβλεπε σας επιχειρηματίες. Έφυγα όταν κατάλαβα ότι κάποιοι το εκμεταλλεύονταν»
«Είχαμε έσοδα και χωρίς όλα αυτά. Εγώ εκεί ήμουν κτηνοτρόφος. Είχα 250 γίδια, 50 πρόβατα, αγελάδες, γουρούνια. Έφυγα όταν κατάλαβα ότι αυτό που είχα μέσα στη ψυχή μου κάποιοι το εκμεταλλεύονταν. Αυτοί καλά κάνανε και συνέχισαν την μπίζνα. Εμένα ο δρόμος μου ήταν έως εκεί”.
Ο Γιάννης Παπανικολάου παρουσιάζει τη ζωή του τότε και λέει πως η δημοσιότητα έφερε τραπέζια με πολιτικούς, με μουσικούς με ανθρώπους της showbiz. Διαφώνησε με τη γραμμή που ακολουθούσε ο ηγούμενος και αποχώρησε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι για να δείτε τί θρησκεία ακολουθείτε και ποιοι είναι αυτοί που σας κάνουν και υποδείξεις με τα "κυρήγματά" τους. Χαρακτηριστικό των φαρισαίων είναι η φιλαργυρία: "άκουγαν δε όλα αυτά και οι Φαρισαίοι, που ήταν φιλάργυροι, και τον κορόιδευαν (τον Χριστό)" κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 16, χωρίο 14. Αν πιστεύετε ότι τέτοιοι σας αξίζουν, συνεχίστε να τους ακολουθείτε και να τους χαρτζιλικώνετε....

Ανώνυμος είπε...

Τι σε κόφτη εσενανε τι πιστεύω εγω...

Ανώνυμος είπε...

Σε μια μικρή κοινωνία γνωρίζουμε τα πεπραγμένα των ιερέων των πολιτικών της κυρίας Μαρίας της γειτονιάς. Ο Καρλ Γιουνγκ είχε καταλήξει πως οι ψυχοπαθειες σε κοινότητες πιστών είναι λιγότερες από όσο σε κοινότητες αθεων... δηλαδή και εάν δεν υπήρχε θεός θα έπρεπε να τον επινοησουμε.

M είπε...

Προς ανώνυμο 5 Ιουνίου 2020 - 11:05 μ.μ.: Η εκκλησία και η θρησκεία δε ζήτησε από κανένα υποχρεωτικά να τη συνδράμει ή να την "ακολουθήσει". Επομένως γιατί τόση χολή για κάτι που δε σε αφορά, μια και όπως φαίνεται δεν "πιστεύεις"; Ακόμη όταν μιλάμε για οποιονδήποτε άνθρωπο καλό θα είναι να γνωρίζουμε την εν γένει συμπεριφορά του και όχι να καταδικάζουμε από λόγια ενός μόνο ανθρώπου χωρίς να ακούσουμε και την άλλη άποψη,(βασική αρχή ακόμη και για την αθώωση εγκληματιών). Πως θα σου φαινόταν αν σε ήξερα και για κάποιο λόγο έλεγα κάτι για εσένα και όλοι χωρίς λογοκρισία με πίστευαν και σε κεραυνοβολούσαν με κριτικές; Και στην τελική με τέτοιες κινήσεις κατάφερε ο συγκεκριμένος ηγούμενος και τη νεολαία να πλησιάσει και να αποκτήσει ένα σταθερό εισόδημα με το οποίο στηρίζει εδώ και χρόνια οικογένειες που εγώ και εσύ δε φιλοτιμηθήκαμε ποτέ να δώσουμε ούτε ένα ευρώ ή γιατί κάναμε ότι δεν ξέραμε ή γιατί δε θέλαμε. Φιλική συμβουλή: Ψάξτε λίγο παραπάνω πριν κριτικάρουμε τους πάντες και τα πάντα...(και αυτό ισχύει για όλους μας και για όλα τα θέματα που μας απασχολούν...)