Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ











       Άμφισσα, 26 Ιουνίου 2020  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ»
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αποδεχόμενοι την ανοικτή πρόσκληση του Προέδρου κ. Φιλιππίδη Αναστασίου της «OZON NGO» και του Προέδρου κ. ΠΟΛΥΖΩΗ Ιωάννη του Συλλόγου Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας «Κρισσαίος», η Τοπική μας Διοίκηση ξεκίνησε μία συνεργασία για το περιβάλλον την 20/05/2019 στην ακτή Ναυσικά Ιτέας, συνεχίστηκε την 29/11/2019 και έκλεισε με την τελευταία δράση την 13/05/2020 «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΛΑΣΑ», με την συμμετοχή και σχολείων της περιοχής μας. Ο κύριος σκοπός της συνεργασίας αυτής εκτός του καθαρισμού και της καταγραφής των απορριμμάτων από τις ακτές ήταν η δημιουργία δικτύου ικανών συνεργατών με περιβαλλοντική ευαισθησία, για την υλοποίηση μελλοντικών προγραμμάτων προστασίας και αποκατάστασης του Κορινθιακού και Αργοσαρωνικού κόλπου. Ο σκοπός αυτός υλοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στην Κόρινθο με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ όλων των Τοπικών Διοικήσεων Αθηνών-Αττικής, Αιτωλίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Πειραιώς & Νήσων, Φωκίδας και της OZON NGO, μετά από πρόταση της Τ.Δ. Αχαΐας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών παρουσία του προέδρου αυτού κ. Καραπατάκη Ιωάννη, προέδρων και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων Τοπικών.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Κορινθίας Ν.Δ. κ. ΣΟΥΚΟΥΛΗ Μαριλένα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Πελοποννήσου κ. ΚΟΡΚΑ-ΚΩΝΣΤΑ Αθηνά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πελοποννήσου κ. ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ Χαρίλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Α/Δ κ. ΤΕΤΡΑΔΗΣ Χαράλαμπος, ο Α/Δ Κ. ΤΣΙΜΠΡΗΣ Ιωάννης, ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΡΑ κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ Χρήστος,  ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Σ.Α. Κορινθίας κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Βασίλειος και ο Γεν. Γραμματέας κ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος. Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος ΔΗΜΑΣ.
Η Τοπική μας Διοίκηση εκπροσωπήθηκε σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση από τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα κ. ΒΕΛΕΝΤΖΑ Γεώργιο και τον Ταμία κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ Νικόλαο.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας αποσκοπεί σε μία γόνιμη και δημιουργική αφετηρία δράσεων που θα αναβαθμίσουν την περιβαλλοντική ατζέντα της περιοχής και θα κινητοποιήσουν τα μέλη μας στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και επαφής με τον τόπο τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της «OZON NGO» για την αναφορά του στο όνομα της Τοπικής μας για τον καθοριστικό της ρόλο στη υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας.


Για το Δ.Σ.
"Servo per amikeco" Υπηρετώ δια της φιλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: