Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Το ΥΠΠΟΑ καλεί σε απολογία τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας

Επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για εργαζόμενο που «κλήθηκε σε απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά» 






Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε προθεσμία πέντε ημερών στον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας προκειμένου να υποβάλει γραπτή απολογία «για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά» μετά την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.   

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου, εργαζόμενος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κλήθηκε «να υποβάλλει γραπτή απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά, η οποία πρέπει να είναι σαφής και λεπτομερής, εντός προθεσμίας 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης».    

Η ανακοίνωση αναφέρεται στον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας και αρχαιολόγο Μιχάλη Λυχούνα, που είχε καταγγείλει πως η μελέτη του υπουργείου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά του αρχαιολογικού έργου με ορατό κίνδυνο ο χώρος που εντάχθηκε στα μνημεία της UNESCO μόλις το 2016 να κινδυνεύει με απένταξη.   

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, ο εργαζόμενος κλήθηκε σε γραπτή απολογία επειδή «στις δηλώσεις του, στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις συνεντεύξεις του υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ε του ν. 3528/2007), τη χρήση γλώσσας έμφυλης διάκρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων (άρθρο 107 παρ. 1, περ.ζ του ν. 3528/2007) και της κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και της προϊσταμένης αρχής (Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού και Υπουργού), δημοσίως, γραπτώς και προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ιζ του ν. 3528/2007)».



 Πηγή: www.lifo.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να πήρε παράδειγμα από την ... υπουργό του, που δεν μίλησε και πολύ καλύτερα !

Ανώνυμος είπε...

Η Κα Μενδώνη το 2012 δεν άφησε τους αντιδρώντες στο έγκλημα στο Λαρνάκι μέσα στην Ζώνη Β του Δελφικού Τοπίου, κατάκεντρο κλπ, να παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία που είχαν διότι όπως είχε πεί, δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ούτε οι επιπτώσεις στην οικονομία, ούτε οι επιπτώσεις στο περιβάλλον ούτε οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Είπε και ξεκαθάρισε ότι το ΚΑΣ ενδιαφέρεται και μεριμνά μόνο για την προστασία όσων είναι στην ευθύνη τους να προστατέψουν. Όπως π.χ. το Δελφικό Τοπίο. Και για αυτό το λόγο, χωρίς να έχει ξανασυμβεί,δεν δέχτηκε την πρώτη απόφαση του ΚΑΣ που απέρριπτε την μελέτη για να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτές οι εγκαταστάσεις όπως είναι σε αυτή την θέση. Ξανάφερε το θέμα σε συζήτηση αυταρχικά και παραβαίνοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, έφερε την ολομέλεια του ΚΑΣ στο Δήμο Δελφών και αφού τους βάλανε σε λεωφορείο της S&B (ή όπως λεγόταν τότε), τους τραπέζωσαν σαν λιγούρηδες στα κεντρικά γραφεία στο 51 πολύ μακριά απο το Λαρνάκι το οποίο ήρθαν να δούν. Μετά γύρισαν πίσω και ψήφισαν θετικά. Με γνώμονα πάντα την προστασία του Δελφικού Τοπίο και τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει!!!!!!! όπως είχε ξεκαθαρίσει απ' αρχής η Κα Μενδώνη. Με γνώμονα την προστασία του Δελφικού Τοπίου και μόνο αυτό, το οποίο έχουν καταπατήσει αποδεδειγμένα σε αυτές τις εγκαταστάσεις πολλές φορές και για πολλά χρόνια χωρίς καμία επίπτωση. Και απο Πρόεδρος του ΚΑΣ η Κα Μενδώνη με το ΠΑΣΟΚ, έγινε Υπουργός Πολιτισμού με την Νέα Δημοκρατία. Και τώρα μιλάει για ανάξια συμπεριφορά.

Τα ηχητικά αρχεία του ΚΑΣ δεν αφήνουν κανέναν να διαψεύσει τα προαναφερόμενα. Εκτός αν όταν τα ψάξει ο ιστορικός του μέλλοντος, έχουν χαθεί και αυτά όπως φάκελοι ΕΔΕ απο δημόσιες υπηρεσίες και Δικαστικών υποθέσεων για το ίδιο θέμα.

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν δημοσιεύσατε σχόλιο μου σε αυτό το άρθρο σας για την «δικιά μας» προϊσταμένη.
Υπερπροστασία με το αζημίωτο να υποθέσω...



Ανώνυμος είπε...

Προς τον 9:41:
Έχουν ζητηθεί αυτά τα πρακτικά για να ξέρουμε τι ειπώθηκε;
Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ ως σύλλογος τα έχει ζητήσει ;