Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Μενδώνη σε αρχαιολόγο: «Όχι μαγκιές σε μένα»






Ένα επεισόδιο στιγμάτισε την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Καβάλα. 
Η Υπουργός βρέθηκε στο μνημείο της Βασιλικής Β', προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να επισπευσθούν. 
Όμως, για κακή του τύχη, ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας, που τη συνόδευε, επιχείρησε να ενημερώσει την υπουργό για τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από τους αρχαιολόγους για τη μελέτη αναστήλωσης. Τότε η απάντηση της Υπουργού στον εμβρόντητο αρχαιολόγο ήταν «Όχι μαγκιές σε μένα»!
Το επεισόδιο, που μεταφέρει το kavalanews.gr, εκτυλίχθηκε μπροστά σε αρκετούς αυτήκοους μάρτυρες ενώ ο αρχαιολόγος, για να αποφύγει τη λεκτική αντιπαράθεση με την Υπουργό αποχώρησε. Πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό που επιβεβαίωσε ο Μ. Λυχούνας και, όπως ήταν λογικό, η συμπεριφορά της Υπουργού έχει στηλιτευτεί από όσους την παρακολούθησαν. 

Ενημέρωσαν την UNESCO οι αρχαιολόγοι
Οι επιφυλάξεις των αρχαιολόγων παραμένουν, θεωρούν το περιεχόμενο της μελέτη αδόκιμο καθώς τοποθετούνται κατά βούληση διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία και μάρμαρο  διαφορετικό από το τοπικό, που είχε χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή. Για τις σοβαρές αντιρρήσεις της για τις επεμβάσεις έχουν ενημερώσει την UNESCO, η οποία έχει ανακηρύξει τους Φιλίππους ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Για την Υπουργό Πολιτισμού, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας για την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά της. 

tvxs.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπος της εκκλησίας είναι.

M είπε...

Γιατί "ανώνυμε 24 Ιουνίου 2020 - 8:22 π.μ. ", μόνο οι άνθρωποι της εκκλησίας συμπεριφέρονται έτσι; Είδαμε κι εσάς τους "επαναστάτες" σε όποιο σκάνδαλο κι αν ψάξεις, θα σας βρούμε "μέσα"...! Άρα θα πω κι εγώ εύκολα... <>.
Υ.Γ: Γιατί τα αναγάγετε όλα στη θρησκεία; Υποτίθεται ότι όταν θεωρείς ότι κάτι δεν υπάρχει, (Χριστιανισμός-Θεός), δεν ασχολείσαι με αυτό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει και δε σε ενδιαφέρει. Η εμμονή σας να ασχολείστε συνέχεια με την εκκλησία μήπως δείχνει μια δυσπιστία στις απόψεις σας, ε!!! μήπως...;

Ανώνυμος είπε...

Ξεφυγατε παιδιά. Η χούντα Μητσοτάκη είναι το θέμα, που αντικατοπτρίζεται πλήρως στις εκφράσεις Μενδωνη.

Ρίξτε μια και στο παραπάνω άρθρο του karteria, για το που είναι η Ελλάδα στην "προστασία" εργατικών δικαιωμάτων (εξού και βάζω την προστασία σε ομοιοματικα).

Ανώνυμος είπε...

Η Κα Μενδώνη έχει αυτοεξευτελιστεί απόλυτα στην υπόθεση Λαρνάκι. Ήταν εκεί πολλοί δικοί μας και είχαμε απευθειας ενημέρωση σε όλη την αυτοεξευτελιστική διαδρομή του ΚΑΣ και αυτής της κυρίας. Ψαξτε λίγο το αρχείο της Καρτερίας εάν και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας έκανε η Καρτερία μιάς αναδρομή στο παρελθόν που είναι ακόμα ανοιχτό στο ΣτΕ απ' ότι ξέρω.

Μ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για την κ. Μενδώνη ότι δεν έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα γραφής που θα μπορούσε...! Διαφωνώ κάθετα όμως, όταν βάζουμε και συγκρίνουμε το ποιόν ενός προσώπου με μια γενικότερη κατηγορία ατόμων, (Χριστιανούς). Για πιο λόγο; Μήπως ενοχλούμε κάποιους; Ας μη μας "κάνουν παρέα" κι ας μας αφήσουν στην ησυχία μας... Όχι κάθε τρεις και λίγο αν γίνει κάτι δυσάρεστο και ο υπαίτιος τυγχάνει να δηλώνει ότι πιστεύει να το γενικεύουμε και να στοχοποιούμε μια ολόκληρη ομάδα! Φτάνει πια, καταλάβετέ το, σε κάθε συνάθροιση ομάδας υπάρχουν καλοί και κακοί, όπως και ανάμεσά σας, στη δική σας ομάδα όπου ανήκετε...