Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Από το hot spot στο χωράφι.Τι αποκαλύπτει ο Γεν. Γραμ. Κ. Μπαγινέτας για τον «ΟΑΕΔ μεταναστών». Πως σχολιάζει ο πρόεδρος των αγροτών στη Φθιώτιδα (video)


«ΟΑΕΔ μεταναστών» για αγρότες είναι το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού από τη μια, αλλά και για να βρεθούν φθηνά εργατικά χέρια για τους αγρότες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συναντήσεις και το σχέδιο εκπονείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
« Η ιδέα είναι απλή και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, τόσο σε ότι αφορά την διαχείριση του προσφυγικού, όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου αλλά και της αγροτικής Οικονομίας» αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι παραγωγοί αδυνατούν να βρουν εργάτες για τα χωράφια τους και πολλές φορές αναγκάζονται να φέρνουν για 2-3 μήνες εργάτες από την Αλβανία.
Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες, όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.

Από το hot spot στο χωράφι.
«Ως απολύτως ακριβές» χαρακτήρισε το ρεπορτάζ ο Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας που συμμετέχει στην επιτροπή που τρέχει το θέμα, ενώ μέσα από το δελτίο του Star αποκάλυψε πως ήδη έχει διερευνηθεί και υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των προσφύγων που ζουν στα hot spot να εργαστούν στα χωράφια.

«Οι Έλληνες προτιμούν να δουλέψουν delivery παρά να έρθουν στο χωράφι»
Χιλιάδες μετανάστες θα μπορούσαν να απασχοληθούν στα χωράφια της Φθιώτιδας και της Στερεάς γενικότερα δηλώνει στο Star σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Συλαίος. Ο πρόεδρος των Αγροτών της Φθιώτιδας με λύπη εξηγεί πως παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας οι ‘Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν στα χωράφια αν και το μεροκάματο είναι στα 30 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγάλι αγάλι γίνεται η προδοσία μέλι...