Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΣΕ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Άλλος ένας  κοινωφελής οργανισμός, άλλη μια δημόσια υπηρεσία, φεύγει από την Αράχωβα.

Μετά τον  ΟΤΕ, το ειρηνοδικείο, το αστυνομικό τμήμα και τις τράπεζες ήρθε δυστυχώς  η ώρα για την αποχώρηση και των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστoλογίου e-hani.blogspot, τα ταχυδρομεία Αράχωβας και Παραλίας Διστόμου παύουν να λειτουργούν και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκιρας μένει μόνο αυτό του Διστόμου.
Η δημοτική Αρχή, που έχει λάβει γνώση του θέματος, αναμένεται να παρέμβει και αυτή δυναμικά, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί για να αλλαχθεί η εν λόγω απόφαση!
Κοινοβουλευτική ερώτηση Μουλκιώτη
Για την δυσμενή αυτή εξέλιξη ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκίωτης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υποβάθμιση λειτουργίας Ελληνικών Ταχυδρομείων, το κλείσιμο υποκαταστημάτων στον νομό Βοιωτίας και την αδυναμία εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι η απόφαση της διοίκησης να απομακρύνει χωρίς προγραμματισμό τον Οργανισμό 1500 περίπου εργαζόμενους, που έδιναν προσωρινά λύση στη σοβαρή έλλειψη των απαραίτητων μόνιμων υπαλλήλων, έχει καταστήσει τα ΕΛΤΑ, τόσο στη Βοιωτία όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, ανήμπορα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα στον νομό Βοιωτίας, η πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε βασικές ανάγκες εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι σε ολόκληρο τον Δήμο Διστόμου εργάζονται σήμερα μόλις 3 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τρία καταστήματα και να πραγματοποιούν και τη διανομή της αλληλογραφίας σε πολλές χιλιάδες πολίτες και πολλές επιχειρήσεις. Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες για την έναρξη διαδικασιών προκειμένου να κλείσουν άμεσα τα δύο από τα τρία καταστήματα σε Αράχοβα και Άσπρα Σπίτια και να ανατεθεί το έργο σε ιδιώτες.
Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση συνέχισης λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ Άσπρων Σπιτιών και Αράχωβας και την άμεση επίλυση των ευρύτερων προβλημάτων ώστε όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και όλης της Βοιωτίας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται και αξίζουν. Τέλος, ερωτά τον Υπουργό ποιο είναι το όραμα της Κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ και ποιους βασικούς άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης που έχει δεσμευτεί να καταρτίσει, πότε θα παρουσιαστεί και με τι χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί αλλά και ποιο είναι το ύψος της χρηματοδότησης που θα διαθέσει για την εφαρμογή του σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: