Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Δρόσος Παρασκευάς: Στην Περιφέρεια ο αναδασμός Πεδιάδας Μόρνου και η ΕΟ Ιτέας - Διστόμου... ζητά αποχαρακτηρισμό ΕΔ και κόμβο στην Δεσφίνα...

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 
Του Δρόσου Παρασκευά 
Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας 
Παράταξη «Στερεά Υπεροχής»

 ΠΡΟΣ: 
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό 

 ΘΕΜΑ: «Ε.Ο. Ιτέας – Διστόμου» 

Κύριε Περιφερειάρχη,
Τον Απρίλιο του 2019 είχα καταθέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται καθημερινά την Ε.Ο. Ιτέας – Διστόμου, κυρίως στο τμήμα Ιτέας – Δεσφίνας λόγω της άθλιας κατάστασης του οδοστρώματος μετά τις χειμερινές καιρικές συνθήκες και την καθημερινή διέλευση βαρέων οχημάτων, σημειώνοντας και τα συχνά τροχαία ατυχήματα, από τα οποία προκαλούνται μικρές ή μεγαλύτερες υλικές ζημιές, με κίνδυνο να προκληθούν ακόμα και θάνατοι ή τραυματισμοί. 

  Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς της παραλιακής Φωκίδας και των όμορων νομών και διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, αποτελεί δε μία από τις κύριες αρτηρίες σύνδεσης της περιοχής με την Αθήνα. 

 Η απάντηση που έλαβα ήταν πως "η συγκεκριμένη οδική αρτηρία είναι χαρακτηρισμένη ως δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο! Παρ όλα αυτά θα συντηρηθεί από τα υπόλοιπα των έργων, είναι θέμα χρόνου".

 Δεδομένου ότι το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του έχει υποστεί και πάλι μεγάλη καταστροφή, λακκούβες, διάλυση, ραγίσματα και αφαίρεση της ασφαλτόστρωσης, είναι φανερό ότι απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες άμεσα. Κατόπιν αυτών,  ερωτάσθε:  - Θα αποκατασταθούν οι ζημιές; Θα συνεχισθούν οι εργασίες για τις βραχοπτώσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και πότε;

 Για να αντιμετωπιστεί σε μονιμότερο επίπεδο η κατάσταση της πολυσύχναστης αυτής αρτηρίας, πρωτίστως θα πρέπει να

αποχαρακτηριστεί από δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 -  Τί προτίθεσθε να κάνετε επ΄ αυτού;

  Εξ άλλου, προκειμένου να εισέλθουν τα οχήματα στην Δεσφίνα ερχόμενα από Αθήνα σχεδόν διαπράττουν τροχονομική παράβαση, διασχίζοντας καθέτως τον δρόμο και εισερχόμενα στο αντίθετο ρεύμα. Ιδιαίτερα η πρώτη είσοδος είναι επικίνδυνη και συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. 

 - Σκέπτεσθε την δημιουργία κόμβου στην είσοδο της Δεσφίνας από Δίστομο, προκειμένου να μην κινδυνεύουν κάτοικοι και διερχόμενοι;


...


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Του Δρόσου Παρασκευά
Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας
Παράταξη «Στερεά Υπεροχής»


ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Φάνη Σπανό

ΘΕΜΑ: «Αναδασμός Πεδιάδας Μόρνου »


Κύριε Περιφερειάρχη,

Μετά από δεκαετίες εμπλοκής το έργο του Αναδασμού Πεδιάδας Μόρνου εξακολουθεί να ταλαιπωρεί και να δεσμεύει εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης καθώς και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.
 Μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας να προχωρήσει στις εργασίες που υπολείπονται, από την Περιφέρεια Στερεάς, κι ενώ παραμένει άγνωστο το μέλλον των μέχρι τώρα εργασιών που δεν έχουν ποτέ ελεγχθεί, ούτε το έργο  έχει παραληφθεί,
Ερωτάσθε,

 Ποιο το μέλλον του έργου;
Ποιος ο χρόνος ολοκλήρωσής του;
Τι θα γίνει με την υφιστάμενη κατάσταση και τις πιθανές κακοτεχνίες; Υπάρχει μελέτη αποπεράτωσης με διορθωτικές επεμβάσεις καθώς και συνοδευτική αναπτυξιακή μελέτη της ταλαιπωρημένης περιοχής;
 Εν ολίγοις, ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας της Περιφέρειας ώστε να παραδοθεί το έργο;

Δρόσος Παρασκευάς
Εκτελεστικός Γραμματέας
Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας


fokidatv

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και κανένα κόμβο στην Ιτέα ρε παιδιά...
αν δεν μπορείτε κόμβο κάντε μια ...τάφρο με κορκόδειλους να μη μπαίνει κανείς

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ Δρόσο!Ας πιέσουν κι άλλοι ώστε να γίνει κάτι στον νομό!

Ανώνυμος είπε...

Mα το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο
κι εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ!
όπως τραγουδά και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που κάνουν ερωτήσεις, δημοσιεύουν άρθρα και μαζί δημοσιεύουν και την φάτσα τους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
Όπως στην προηγούμενη θητεία η Φωκίδα ήταν τελευταία και καταϊδρωμένη σε χρηματοδότηση (μόλις 7% της χρηματοδότησης πήρε)και σε έργα (τα μεγάλα έργα ήταν μόνο οι διαγραμμίσεις και η ασφαλτόστρωση τμημάτων των δρόμων α! και κάνας κόμβος α! και το κτήριο Μακεδών) κάπως έτσι θα τερματίσει και σε αυτή τη θητεία.
Αλλά μη στενοχωριέστε γιατί έχουμε χρήμα εδώ στη Φωκίδα: τα δις που βγάζει η IMERYS από το βωξίτης και τα δις που βγάζει ο Μυτηλιναίος από τις ανεμογεννήτριες.
Και για να μου μείνει ο Βασίλης που μ΄ αρέσει πολύ
Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας;
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς.

Ανώνυμος είπε...

Λογια,λόγια λόγια...και η Φωκιδα σβήνει.