Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ - ΑΠΟ ΒΟΡΙΔΗ - Ο ΕΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ



Αιτία η μη συμμόρφωσή του με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
Στην άρση της πιστοποίησης για τον ΟΣΔΕ του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας προχώρησε με απόφασή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.
Η κατάληξη αυτή οφείλεται, όπως σας έχουμε προσφάτως ενημερώσει, γιατί ο ΕΑΣ Άμφισσας δεν συμμορφώθηκε με τις ΣΔΕΠΥΑΠ μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και ΚΥΔ και δεν υπέγραψε τη σύμβαση συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού. Κι αυτό λίγες εβδομάδες ύστερα από την προειδοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον ΕΑΣ Άμφισσας και άλλων 7 ΚΥΔ να συμμορφωθούν με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Από τα 8 ΚΥΔ, συμμορφώθηκαν τελικά μόνο τα 3, με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες πριν την έναρξη της υποβολής της ΕΑΕ 2020.



Με βάση την απόφαση, αίρεται η πιστοποίηση:
  1. Του Αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρίνιου” “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ” που εδρεύει στο Αγρίνιο.
  2. Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, που εδρεύει στην Σπάρτη.
  3. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ” που εδρεύει στον Άγιο Παύλο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.
  4. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ”, που εδρεύει στην Φωκίδα.
  5. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ”, που εδρεύει στην Χαλκίδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ ΡΕ