Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Αίτημα του Δήμου Δελφών για αναβάθμιση του Υποσταθμού στο Σερνικάκι


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ήδη υποσταθμός μετά το Δίστομο υψηλής τάσης που μπορεί να υποδεχθεί την ενέργεια των ΑΠΕ του Μυτιληναίου . Ήδη το τοπίο εκεί είναι Σεληνιακό...
Γιατί , ποιες σκοπιμότητες σε καλούν κε δήμαρχε να κάνεις κάτι αντίστοιχο στο Σερνικάκι μας ;
Οι θέσεις εργασίας σε τέτοιου είδους σταθμούς είναι μηδενικές . Το μόνο που επιτυγχάνει κανείς με την προσέλκυση τέτοιων εγκαταστάσεων είναι η αποτροπή κάθε τουριστικής προσπάθειας που αξίζει να γίνει στο Νομό Φωκίδας.

Ανώνυμος είπε...

Η Εθνική τηλεόραση, της δική τους κυβέρνησης, του δικού τους κόμματος, έχει τις τελευταίες εβδομάδες διαφήμιση στήριξης στις περιοχές NATURA προβάλλοντας τις δυνατότητές τους να συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη. Οι Εθνικοί δρυμοί σε όλο τον κόσμο λειτουργούν είτε σαν κύριοι πόλοι έλξης τουριστών είτε ως σημαντική υποστήριξη σε ένα ευρύτερο τουριστικό προϊόν. Θεσμικές αναγνωρίσεις όπως αυτές του Δελφικού Τοπίου ή της UNESCO ή του Παραδοσιακού Ελαιώνα, απο μόνη της η κάθε μία, έχει εκτινάξει την ανάπτυξη περιοχών όπου οι Δημοτικοί άρχοντες έκαναν τα αυτονόητα. Με ψήγματα απο αυτό που λέγεται Δελφοί, σε άλλους τόπους δημιουργούν ανάπτυξη που εμείς οι λίγοι που μείναμε σε αυτό τον τόπο θα σωζόμαστε όλοι και άλλοι τόσοι. Εδώ έχουμε απο όλα μαζί και άλλα επιπλέον για την ανάπτυξη του μοντέλου τουρισμός - αγροδιατροφικός κλάδος, και ο Δήμαρχος Δελφών ονειρεύεται και άλλα αιολικά πάρκα; Αυτά που δεν τα θέλουν πια στον τόπο τους ούτε αυτοί που τα φτιάχνουν; Αυτά που καταδικάζουν τον Δήμο Δελφών στην φτώχεια και την ερήμωση στην οποία οδεύει σταθερά απο τότε που ανέλαβαν την εξουσιά οι υποστηρικτές της ΒΙΑ (Βωξίτες Ιχθυοκαλλιέργειες Αιολικά); Κε Δήμαρχε. κύριοι Σύμβουλοι, Κε Βουλευτά. Η τυφλή στήριξη της ανάπτυξης των αιολικών πάρκων δεν είναι δεκτή με κανέναν τρόπο και απο κανένα. Έχει αποδειχθεί και έχει φτάσει και στα δικαστήρια και στην δημοσιότητα ότι σε πολλές περιπτώσεις εντός και εκτός Ελλάδας αυτοί που στήριζαν τυφλά την ανάπτυξη αιολικών πάρκων ήταν ολοκληρωτικά βουτηγμένοι στην διαπλοκή και την διαφθορά. Βγάζουν πολλά λεφτά, δεν τα θέλει κανένας, λαδώνουν και τα βάζουν. Τόσο απλά αν σας διαφεύγει ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πως εκφράζεται στην πράξη η σαπίλα και η βρώμα της πολιτικής. Εάν δεν βγείτε δημόσια όπως είστε υποχρεωμένοι, να αιτιολογήσετε με ποιό τρόπο τι είδους τι μεγέθους και σε ποίο βάθος χρόνου είναι η ανάπτυξη που θεωρείτε ότι θα φέρει η τυφλή σας στήριξη στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων (κλπ ΒΙΑ), και να αντικρούσετε τους ισχυρισμούς και τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι φέρνεται την απομόνωση και την καταστροφή κάθε τουριστικής προοπτικής, άρα και οικονομική καταστροφή σε όλο το Δήμο Δελφών, τα συμπεράσματα βγαίνουν απο μόνα τους. Από μέρους μου ντροπή σας και αίσχος. Αποδείξτε ότι δεν έχω απόλυτο δίκιο. Θα χαρώ ειλικρινά να ανακαλύψω πόσο άδικο έχω. Αλλιώς ντροπή σας και αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Η μεθοδεύουμε την Τουριστική Ανάπτυξη του Ευλογημένου Τόπου μας,ή γινόμαστε Νταμάρι και απαξιώνεται το περιβάλλον,οι Ζωές μας και οι περιουσίες μας.
Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα όφελος στην αναβάθμιση των φορτίων του Δελφικού Τοπίου,μόνον ζημία που μακροπρόθεσμα θα αυξάνε.Ας τα περάσουν από Δίστομο.

Ανώνυμος είπε...

Η αποκάλυψη του ρόλου που παίζουν οι αιρετοί μας. Αυτοί που φώναζαν τόσα χρόνια ότι οι αιρετοί μας πάνε τον Δήμο στον γκρεμό είχαν τελικά απόλυτο δίκιο. Εδώ και τώρα να λογοδοτήσουν για την στάση τους. Να μην τους επιτρέψουμε καμία άλλη απόφαση αν δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι το κάνουν για το καλό μας. Όλα δείχνουν ότι μας ξεπουλάνε όσο όσο για προσωπικούς λόγους. Εδώ και τώρα λογοδοσία για το τι κάνουν και τι σχέδια έχουν και πως αποδεικνύουν ότι είναι για το καλό του τόπου και όχι για την τσέπη τους εις βάρος μας.