Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ
                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
                         ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 5 -2-2020 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
     Με το παρόν ψήφισμα, οι εργαζόμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος  διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε αρμόδια αρχή, για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας από την μεταφορική Εταιρεία Γιαννακός, με αποτέλεσμα το επικίνδυνο τροχαίο, που συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου 2020 στην επαρχιακή οδό Χρισσού Ιτέας, σε τέσσερις 4 συναδέλφους μας οι οποίοι μετέβαιναν μετά το πέρας της εργασίας τους στα σπίτια τους. 
   Το τροχαίο, το οποίο παραλίγο να κοστίσει τη ζωή των τεσσάρων 4 συναδέλφων μας, είχε ως αιτία την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας από την μεταφορική Εταιρεία Γιαννακός, η οποία έκλεισε ολοσχερώς το οδόστρωμα μετακινώντας νταλίκα με ανεμογεννήτριες από το οικόπεδο της Εταιρείας KRINOS επί της επαρχιακής οδού, με όπισθεν κίνηση, χωρίς την στοιχειώδη τήρηση των μέτρων ασφαλείας ήτοι: α} χωρίς την διακοπή της κυκλοφορίας, β} χωρίς σηματοδότηση και γ} χωρίς την παρουσία Τροχαίας,  με αποτέλεσμα διερχόμενο Βυτιοφόρο όχημα με βαρύ φορτίο, να προσκρούσει στο σταματημένο, από εργάτη της Εταιρείας μετά από επικίνδυνη στροφή,  αυτοκίνητο των συναδέλφων μας, σε απόσταση 20 μέτρων από την Τριαξονική Νταλίκα με το Φορτίο των Ανεμογεννητριών. 
   Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ο τραυματισμός, η ψυχική οδύνη των τεσσάρων 4 συναδέλφων μας  και η ολοσχερής καταστροφή του αυτοκινήτου. 
      Το παρόν υπογεγραμμένο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας θα σταλεί στις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης,  στις Τοπικές Αρχές, στο Βουλευτή μας  και  στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα αιολικά είναι προτεραιότητα της πράσινης κυβέρνησης . Τα άλλα είναι ...αναλώσιμα .

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρό περιστατικό. Ακόμη και άδεια να είχε πάρει από την τροχαία ο ιδιώτης μεταφορέας τα γεγονότα δείχνουν πως δεν ήταν ικανός να την εφαρμόσει. Μακάρι να δικαιωθούν οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

θα σκοτωθει κοσμος για τις ανεμογενητριες. αν ειναι δυνατον. δεν πρεπει τετοια βαρεα οχηματα να τηρουν ορους ασφαλειας υπο την εποπτεια τροχαιας; πως δρουν ετσι χωρις ελεγχο μεσα στους στενους και προβληματικους οδοικους αξονες της φωκιδας. ειδικα στο σημειο που εγινε το ατυχημα στον κρινο εκει ο δρομος ειναι ολο στροφες και πολυ στενος. η τροχαια κοιμαται ορθια. ευτυχως που οι 4 ανθρωποι στο οχημα δεν παθανε τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Automatic pilot σε όλα στην ζωή μας!
Ποιος νοιάζεται?

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεμογεννήτριες στο ρόλο φιλόδοξης ταφόπλακας για τον πολιτισμό των Δελφών ...ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΤΑΤΟ...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο άλλος πήρε μια corvette κι άφησε αβοήθητο το παιδί με την μηχανή που μόλις χτύπησε.!
Θέλουμε σχολές γονέων.σχολες πολιτικών.σχολες για τα πάντα!
.αν μας έβλεπε ο Σωκράτης τι θα σκεφτόταν.?