Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πότε σταματούν οι βροχές και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να σταματήσουν οι βροχές και να ανέβει η θερμοκρασία

Αναλυτικά, ο καιρός, 
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα χαρακτηρίζεται από τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Ωστόσο, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ 25-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-02-2020

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 27-02-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιες βροχές βρε παιδιά...
μπας κ ζω αλλού κ δεν πήρα χαμπάρι τίποτα;