Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Ποιος είναι ο Όμιλος Κυριακούλη που παίρνει (και) τη Μαρίνα Ιτέας


Με την συμμετοχή ενός επενδυτικού σχήματος έληξε η προθεσμία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Α φάση) για την παραχώρηση του δικαιώματος του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Ιτέας για περίοδο κατ’ ελάχιστον 35 ετών.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ εκδήλωση Ενδιαφέροντος υπέβαλε ο Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη, o oποίος προσφάτως απέκτησε την Μαρίνα Καλαμάτας.
Οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν την υποβληθείσα Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου επενδυτή στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Το προφίλ του ομίλου Κυριακούλη
Σημειώνεται πως ο Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη δραστηριοποιείται στον κλάδο των σκαφών αναψυχής και του τουρισμού από το 1980.
Η ραχοκοκαλιά του Ομίλου αποτελείται από την “Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.” (μητρική) και την “Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Μονοπρόσωπη Ναυτιλιακή Ε.Π.Ε.” (100% θυγατρική). Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε τρεις κλάδους:
•    πρώτος είναι ο επαγγελματικός θαλάσσιος τουρισμός με σκάφη αναψυχής, ιδιόκτητα και τρίτων,
•    δεύτερος η διαχείριση τουριστικών λιμένων και
•    τρίτος η εκμετάλλευση ακινήτων.
Ο Όμιλος προσφέρει υπηρεσίες όπως οι στολίσκοι σκαφών αναψυχής, η ναύλωση bareboat, η ναύλωση με πλήρωμα κλπ. Επιπλέον, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό, την Κροατία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Καραϊβική και την Ισπανία, με στόλο περίπου 400 σκαφών, ιστιοφόρων και καταμαράν, ιδιοκτησίας του Ομίλου ή αποκλειστικής διαχείρισης.
Η μητρική εταιρεία του Ομίλου Κυριακούλη έχει ως αντικείμενο εργασιών της την εκμετάλλευση σκαφών αναψυχής ιδιοκτησίας της. Ο στόλος της εταιρείας στο τέλος του 2018απαριθμούσε 141 σκάφη αναψυχής κατασκευασμένα από αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού. Επίσης, η εταιρεία συμμετέχει άμεσα και έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας και της Ζέας, ενώ πρόσφατα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της μαρίνας Καλαμάτας. Επιπλέον, μέσω συμμετοχής της σε θυγατρική, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και διαχείρισης μαρινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: