Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Γοήτευσαν οι τρεις Ιταλίδες Υψίφωνες στο Ρεσιτάλ Τραγουδιού στο πνευματικό κέντρο Άμφισσας




ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ!!!
             
Μία εντυπωσιακή συναυλία Όπερας σε μία κατάμεστη αίθουσα με τρεις πολύ σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες  φιλοξένησε η πόλη της Άμφισσας την περασμένη Κυριακή, με την οποία άνοιξε ουσιαστικά η καλλιτεχνική σεζόν του 2020. Την 1η εκδήλωση  για το 2020 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Φίλοι της Τέχνης και της Μουσικής την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, που γέμισε  από κόσμο που ήλθε και από γειτονικούς νομούς.
Ήταν μια καταπληκτική βραδιά που το φιλόμουσο κοινό αποθέωσε κυριολεκτικά τις τρεις Ιταλίδες Υψίφωνες και τις οποίες ανάγκασε να επαναλάβουν αρκετά έργα. Η μουσική των Puccini, Rossini, Verdi και Donizetti κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της συναυλίας με εντυπωσιακές άριες από πολύ γνωστές Όπερες. Στο δεύτερο μέρος της Συναυλίας έγινε ένα Αφιέρωμα στην Ναπολετάνικη Μουσική με πολύ γνωστά τραγούδια και καντσονέτες.
 Η σπάνια και μοναδική αυτή Συναυλία υλοποιήθηκε από  τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων  με τις τρεις σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano επί της σκηνής ταυτόχρονα να γοητεύουν πραγματικά το κοινό. 
 Η εκδήλωση ήταν μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων κλασικής μουσικής, Όπερας και Μουσικής Δωματίου για το 2020, που ετοίμασε ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης στην διοργάνωση του οποίου συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Φωκίδος.

Ήταν ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα να συνυπάρχουν επί σκηνής τρεις(3) διακεκριμένες, Ιταλίδες Υψίφωνες με αξιόλογη καριέρα στην Ιταλία και το Εξωτερικό, αντιγράφοντας τους τρεις (3) διάσημους τενόρους( Παβαρότι, Καρέρας, Ντομίνγκο). Αυτή η σπάνια συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα και πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο για την Ελληνική Μουσική ζωή.
Η συναυλία των τριών  διακεκριμένων Ιταλίδων  σοπράνο Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano  σε συνοδεία πιάνου με τον καταπληκτικό Καθηγητή και Μαέστρο Raffaele Desiderio , αποτέλεσε ένα πολύ σπουδαίο  καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για την Άμφισσα και τη Φωκίδα αλλά και πανελλαδικά. 

Ήταν η πρώτη και πολύ πετυχημένη συναυλία  για το 2020 με μια σπάνια συναυλία Ιταλικής Μουσικής με τρεις σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος, τον Δήμο Δελφών και το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.
Την Συναυλία παρουσίασε μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας, που κατενθουσίασε με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του. 
Τη Συναυλία χαιρέτησε στην αρχή ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ.Δελμούζος, που αναφέρθηκε στην σημαντικότητα αυτών των Εκδηλώσεων με Καλλιτέχνες πολύ υψηλού βεληνεκούς του Εξωτερικού.
Το πρόγραμμα έκλεισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ‘’ΔΕΣΜΟΣ’’ κ.Τεντ Γουόρθ, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ποιοτική εμφάνιση των Ιταλών Καλλιτεχνών και ο Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου, που αναφέρθηκε στη σχέση της Όπερας με την αρχαία ελληνική μουσική και την τραγωδία, ευχαριστώντας όλους τους Χορηγούς, που συνεβάλλαν στην πραγματοποίηση της Εκδήλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: