Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΙΤΕΑ... «Ποια νομίζεις ότι είμαι;»

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 31/1/2020 στις 9μμ

Η ταινία του Σαφί Νεμπού «Ποια νομίζεις ότι είμαι;»
με την Ζιλιέτ Μπινός 

Μια επίκαιρη ιστορία για τον χρόνο που περνά, τις σχέσεις και την ερωτική επιθυμία, στην εποχή όπου κυριαρχεί το Διαδίκτυο. Στηρίζεται στο μυθιστόρημα της Καμίλ Λοράν.


Το trailer της ταινίας:
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Κλερ είναι μία χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία μόλις έχει χωρίσει από τον νεαρό εραστή της, Λουντό. Στο διαδίκτυο, όμως, έχει επινοήσει το ψεύτικο προφίλ μιας 24χρονης για να κατασκοπεύσει τον πρώην της. Σύντομα θα αρχίσει επικοινωνία με τον Άλεξ, φίλο και βοηθό του Λουντό. Στην αρχή αθώα, γρήγορα όμως η έλξη τους είναι ακαταμάχητη και ο Aλεξ πιέζει την Κλερ να συναντηθούν από κοντά. Εγκλωβισμένη στο πλασματικό της «πρόσωπο», η Κλερ είναι σε αδιέξοδο.
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Λήδα Γαλανού (Εφημερίδα των Συντακτών): «Η σκηνοθεσία του έχει ρυθμό, το αντικείμενό του χτυπά γνώριμες χορδές και έχει ως στήριγμα την παρουσία και την ερμηνεία της Ζιλιέτ Μπινός, που μπορεί να κάνει κάθε ηρωίδα εθιστική, είτε είναι πραγματική είτε απολύτως κατασκευασμένη.»
Παν. Τιμογιαννάκης (pantimo.gr): «Η συγκεκριμένη ταινία, και φαντάζομαι και το μυθιστόρημα, πετυχαίνει να είναι ένα έργο ίντριγκας που εμπνέεται από το διαδίκτυο γύρω από μια ερωτική ιστορία. Έντεχνα η παρουσία της ψυχιάτρου υπογραμμίζει και την παρείσφρηση του ψυχολογικού στοιχείου στους χαρακτήρες και βοηθά και την ίδια την ίντριγκα. Κινηματογραφικά είναι άψογο.»
Χρ. Μήτσης (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ): «Η Ζιλιέτ Μπινός είναι απολαυστική σε μια από τους καλύτερες ερμηνείες της τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας με τον πιο λιτό τρόπο περίπλοκα και αντιφατικά για την ηλικία και το κοινωνικό στάτους της συναισθήματα. Αξιοποιεί απόλυτα το σεναριακό εύρημα της εκ των υστέρων αφήγησης όλης της ιστορίας από την Κλερ σε μια ψυχαναλύτρια.»
Θοδ. Κουτσογιαννόπουλος (lifo): «Η ταινία του Νεμπού, που μιλάει για τη συναισθηματική ελευθερία και το πέρασμα του χρόνου, είναι μια τολμηρή ταινία με συνεχείς εκπλήξεις. Η υποδειγματική σύνδεση του διάσημου έργου του Λακλό «Επικίνδυνες σχέσεις» με τη ζωή της Κλερ είναι ακόμη μια απόδειξη για την εκφραστική δύναμη του φιλμ.»
Γ. Κρασσακόπουλος (flix.gr): «Όσο ο ιστός της πλοκής του χτίζεται και, πριν η αλήθεια κάνει την εμφάνισή της, βρίσκει μια ενδιαφέρουσα ισορροπία ανάμεσα στο ρομαντικό δράμα, το χιτσκοκικό θρίλερ, μια εξερεύνηση της σύγχρονης ανασφάλειας με έναν εξαιρετικά σύνθετο γυναικείο χαρακτήρα στο κέντρο του.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: