Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ!


- Εξετάζεται να κοπεί το “πόδι” εξόδου προς Ιτέα μεταξύ άλλων για να “βγει” οικονομικά το έργο!
- Είναι αλήθεια ότι πολυδιαφημίστηκε κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. 
Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 24 Ιανουαρίου
Εμπλοκή κάθε άλλο παρά αμελητέα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τον κόμβο των Μαλαμάτων, ο οποίος  είναι αλήθεια ότι πολυδιαφημίστηκε κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. 
Πιο συγκεκριμένα, με βάση πληροφορίες της Εν Δελφοίς, το έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου έτους,  αποδεικνύεται υπερκοστολογημένο, καθώς το 1,5 εκ ευρώ που είχε προβλεφθεί μελετητικά αποδεικνύεται ανεπαρκές για την πραγματοποίησή του. Τουλάχιστον με βάση τη μελέτη που συνέτάχθη υπό την ευθύνη του Δήμου Δωρίδας και ελέγχθηκε από την Π.Ε. Φωκίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πριν από ένα περίπου χρόνο. 
Σχετική παραδοχή έκανε και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις αρχές της διανυόμενης εβδομάδας, δείχνοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και -το κυριότερο- πως πια δεν κρύβεται. 
Ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής επιβεβαίωσε πως τα λεφτά δεν “βγαίνουν” και φωτογράφισε ως υπεύθυνο τον ανάδοχο του έργου. Τη μελέτη έχει εκπονήσει η δημοτική Αρχή μέσω μελετητικού γραφείου στην Πάτρα, ενώ η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται από το κεντρικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ειδικότερα, από τον ανάδοχο είχε δοθεί έκπτωση ύψους 58%, όπως είχε αναφέρει ο τ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σε επίσκεψή του στην περιοχή πριν από ακριβώς ένα χρόνο (φώτο). 
Για το θέμα είναι ενήμερος ο ίδιος ο νυν πλέον Δήμαρχος Αθηναίων και φυσικά τόσο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, οι οποίοι από κοινού μελετούν τις εφικτές υπάρχουσες λύσεις. Πλέον, εξετάζονται διάφορες λύσεις για την πραγματοποίηση, έστω και μερικώς, του έργου. Εκείνη που φαίνεται να προκρίνεται, αν και δεν έχει τελεσιδικήσει κάτι σχετικά, είναι η εξοικονόμηση μέσω περιορισμού στη χρήση κυβόλιθων, καθώς και το να “κοπεί” το ένα από τα τέσσερα πόδια του κόμβου -δύο εισόδου και δύο εξόδου- και δή το “πόδι” εξόδου από Μαλάματα προς Ιτέα!
Ο νέος ανισόπεδος κόμβος προοριζόταν να λύσει πολλαπλά προβλήματα με σημαντικότερο τη σύνδεση του παραθαλάσσιου τμήματος με το ορεινό της Δωρίδας, αλλά και την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις βιοτεχνικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Επιπλέον, να αποσυμφορήσει τις εσωτερικές οδούς του Ευπαλίου και της Δάφνης και να περιορίσει την κυκλοφορία μέσω της παλαιάς γέφυρας του Μόρνου.
Ο ανισόπεδος κόμβος Μαλαμάτων έχει χωροθετηθεί επί του άξονα της «Ε.Ο. Άμφισσας- Αντιρρίου», αρχίζει από το ύψος της γέφυρας κάτω διάβασης Μανάγουλης και τελειώνει περίπου 10 μέτρα πριν από την καινούρια γέφυρα του Μόρνου, καλύπτοντας ένα μήκος περίπου πεντακοσίων μέτρων. Ήταν σχεδιασμένος να αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητους κλάδους απλών συμβολών, μια κάθετη οδό (Επαρχιακή οδός Ευπαλίου-Μαλαμάτων) και τέσσερις παράπλευρους δρόμους. Πλέον, εν τούτοις, βασικά σημεία αυτής της μελέτης θα αναθεωρηθούν.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται με τις μελετες αυτης της τεχνικης υπηρεσιας τελος παντων. Τι υπογραφουν; τι δημοπρατουν; τι σχεση εχει η εκπτωση του αναδοχου; ασχετος με δημοσια εργα ο κειμενογραφος. Τι προσπαθουν να μπαλωσουν παλι;

Ανώνυμος είπε...

οι υποψηφιοι τις φωτογραφιας τι απεγιναν?
αλλοι στο σπιτι τους η αλλη στη λαμια και ο αλλος στην αθηνα
και ολοι εσεις που τους ψηφισατε περιμενετε να γινει ο κομβος
σε τρια χρονια απο τωρα που θα ανακοινωθουν οι συνδυασμοι για τοπικες εκλογες θα σας ξαναταξουν
σκληρο αλλα καποιοι απο σας που τους ψηφισατε θα εχετε αποδημησει εις κυριον αλλα θα βρουν νεα θυματα
με το κομβο της ιτεας κανα νεο ρε παιδια?
με την παραλια της τολοφωνας τιποτε ακομη?
αλλα ξεχασα εχουμε υδατοδρομιο τωρα
θα κρατησω τη συγκινητικη αυτη φωτογραφια που ατενιζουν με σιγουρια το μελλον της φωκιδας ως αναμνηση ψευτικων υποσχεσεων και ανικανων τοπικων αρχοντων

Ανώνυμος είπε...

{αποδεικνύεται υπερκοστολογημένο, καθώς το 1,5 εκ ευρώ που είχε προβλεφθεί μελετητικά αποδεικνύεται ανεπαρκές για την πραγματοποίησή του} Πως γινεται να ισχύουν τα ανωτερω κυριε δημοσιογράφε; Οταν υπαρχει η παραδοχή ότι ειναι ΥΠΕΡκοστολογημενο ενα εργο συνηθως περισσεύουν χρηματα . Τωρα λείπουν χρήματα ωστε να ολοκληρωθεί σωστα το εργο.

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια απορία έχουμε όλοι όσοι διαβάσαμε το κείμενο. Τι τα θες όλοι αυτοί στην φωτογραφία και ειδικά η κοπελιά το είχαν κάνει σημαία. Άντε βρε μέχρι να Χωνέψτε αυτό κάτι άλλο θα σκεφτούν.