Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ένας εγκαταλελειμμένος τερματικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο που θυμίζει Mad Men


Ένας εγκαταλελειμμένος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης αναγεννήθηκε ως ξενοδοχείο ρετρό αισθητικής από την εποχής των τζετ.   
Ο τερματικός σταθμός έκλεισε τον Οκτώβριο του 2001 μαζί με την άλλοτε κραταιά Trans World Airlines.
Πλέον, το πολυτελές ξενοδοχείο TWA Hotel, αποτίει φόρο τιμής στην αυθεντική αρχιτεκτονική του κτιρίου που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1962 και είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Eero Saarinen. Το όνομά του είναι γνωστό και στην Ελλάδα καθώς συνδέεται με τον Διεθνή Αερολιμένα Αττικής στο Ελληνικό έχοντας σχεδιάσει την διαμόρφωση του Ανατολικού Terminal τo 1960.
Το ξενοδοχείο, που σίγουρα οι φανς του Mad Men θα εκτιμήσουν, ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις στις 14 Φεβρουαρίου, επανασχεδιάστηκε από τις εταιρείες Lubrano Ciavarra, INC., Beyer Blinder Belle, και Stonehill Taylor.
Tο αποτέλεσμα του επανασχεδιασμού υπενθυμίζει την εποχή όπου οι αερομεταφορές ήταν ακόμα καινοτομία.   Παράλληλα πρωτότυπα διακοσμητικά στοιχεία έχουν διατηρηθεί στο αναγεννημένο κτίριο, όπως για παράδειγμα οι αυθεντικοί καναπέδες της εποχής που βρίσκονται στο λόμπι του ξενοδοχείου και στον συνεδριακό χώρο.
Τραγούδια των Frank Sinatra, The Beatles, The 5th Dimension, Dusty Springfield, Rosemary Clooney, και Dean Marin δραπετεύουν από τα ηχεία του ξενοδοχείου.
Ο επισκέπτης θα δει τρόλεϊ αεροπλάνων με σνακ και αναψυκτικά ενώ στο λόμπι βρίσκεται ένα ψυγείο γεμάτο από μινιατούρες ποτών. Η είσοδος στα δωμάτια γίνεται από φυσούνες εποχής.
Τα δωμάτια χαρακτηρίζουν οι καθαρές γραμμές με μια πινελιά πολυτέλειας.
Είναι επενδυμένα με δερμάτινες ταπετσαρίες, σε ποπ αποχρώσεις ενώ τα ειδικής παραγγελίας είναι κατασκευασμένα από ξύλο καρυδιάς, μπρούτζο και γυαλί.
Οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν αστικές και υπεραστικές κλίσεις χωρίς χρέωση χρησιμοποιώντας αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές χαζεύοντας παράλληλα τον αεροδιάδρομο.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 512 δωμάτια ενώ το συνεδριακό κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει ως 1600 άτομα.
Παράλληλα το TWA Hotel διαθέτει 18580 τετραγωνικά μέτρα για καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, γυμναστήριο 929 τετραγωνικών μέτρων και 4.000 θέσεις για παρκάρισμα.
Τα δωμάτια είναι πλήρως ηχομονωμένα ώστε να μην ακούγεται ο ήχος των μηχανών των αεροπλάνων. Έχουν χρησιμοποιηθεί τα δεύτερα πιο χοντρά τζάμια στον κόσμο, αμέσως μετά από αυτά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο.
Στα μπαρ των δωματίων υπάρχουν σαμπάνιες, κονιάκ και όλα τα συστατικά για να φτιάξει κανείς το martini του Τζέιμς Μποντ.
Παράλληλα ένα μουσείο θα λειτουργεί στον χώρο, αφιερωμένο στην TWA, στο μεταπολεμικό ντιζάιν και στην εποχή των τζετ.
Διάφορα αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα για έκθεση όπως έπιπλα, ταξιδιωτικές αφίσες του David Klein, παλιές ετικέτες από βαλίτσες, στολές των πληρωμάτων της TWA αλλά και ταξιδιωτικά νεσεσέρ που έδινε η εταιρεία στους πελάτες της.
Τα τελευταία βρίσκονται διαθέσιμα και στα δωμάτια του ξενοδοχείου.
Το TWA Hotel θα ανοίξει τις πύλες του στις 15 Μαΐου.
Πηγή: www.lifo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: