Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΤΕΡΕΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ




Στην προσεχή συνεδρίαση, κατά πάσα πιθανότητα στις 4 Φεβρουαρίου, θα εξετάσει το Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας ο Δήμος Δελφών με διευρυμένη στελέχωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Το ζήτημα έβαλε στο σώμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής των «Πολιτών στο Προσκήνιο» Τάκης Μέγκος ζητώντας ο δήμος να προσφύγει στο ΣτΕ ή όπου αλλού κρίνεται πρόσφορο εναντίον του Χωροταξικού Πλαισίου που υπογράφηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διότι χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο τμήμα του δήμου ως περιοχή «αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας».
Ο Δήμαρχος Δελφών τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το οποίο επεσήμανε ότι κινείται εκτός των προδιαγραφών και των συμφερόντων του δήμου, όπως αυτές έχουν αποσταλεί κατά το παρελθόν προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και όπως εκείνη τις είχε υιοθετήσει στο μεγαλύτερο βαθμό τους.
Για το λόγο αυτό ο Θαν. Παναγιωτόπουλος πρότεινε να ασχοληθεί με το θέμα η Επιτροπή Περιβάλλοντος σε πιο διευρυμένη μορφή, με συμμετοχή στελεχών από όλες τις παρατάξεις, και η οποία θα εισαγάγει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το θέμα, προκειμένου αυτό να συζητηθεί και ο Δήμος Δελφών να σταθμίσει αναλόγως την περαιτέρω στάση του.
Θέση που έγινε δεκτή από τους συμβούλους κι αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση ου δημοτικού συμβουλίου να είναι από τα κορυφαία θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: