Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου




Τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ευπάλιο του Δήμου Δωρίδας, παρακολούθησε, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου με την παράταξη «πατρίδα μας η Στερεά», παρευρέθηκε με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, κκ. Μπάμπη Φάκο, Χρήστο Τσαμαντάνη και κα Αργυρώ Καρακώστα.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα έργα υποδομής του Νομού Φωκίδος τα οποία βρίσκονται σε σημαντική υστέρηση και μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί με έναν ολοκληρωμένο τρόπο η τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Λόγω της γραφειοκρατίας της κεντρικής διοίκησης και αδυναμιών της Περιφέρειας καθυστέρησαν τα έργα της παράκτιας προστασίας Τολοφώνος. Επίσης, δε δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον οδικό άξονα Θερμοπυλών –Ιτέας –Αντιρρίου ο οποίος αποτελεί τμήμα των διευρωπαϊκών δικτύων. Ο άξονας αυτός θα είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας στη νέα προγραμματική περίοδο.
Παρακολουθώντας το μεγαλύτερο μέρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Κ. Μπατζελή, επιβεβαίωσε την άποψή της, η οποία και συμπεριλαμβάνεται στη Διακήρυξη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Λαμία, ότι ο τρόπος λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για να είναι αποδοτικότερος ο τρόπος του θα πρέπει να αλλάξει. Η ενεργός συμμετοχή των τοπικών φορέων και των ενεργών πολιτών δεν μπορεί να αναλώνεται και να χάνεται στα «κανάλια» της επικοινωνίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν νοιάζεται για την Φωκίδα---ούτε για τα ιερά των Δελφών--
αφού δεν νοιάζονται ούτε οι κάτοικοί της... που κάποιο τον πρρορίζουν για χωματερή!
Τόπος εξαιρετικός ...στα χέρια άχρηστων και ιδιοτελών ατόμων..

Μόνη σωτηρία η έκ του εξωτερικού βοήθεια