Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ




Συνεδρίασε χθες η διευρυμένη σύνθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών με αντικείμενο τις προβλέψεις του νέου Χωροταξικού Πλαισίου Στερεάς Ελλάδας (ΧΠΣ), όπως αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος. Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί την προσφυγή του Δήμου Δελφών στο ΣτΕ ή όπου αλλού κρίνει πρόσφορο η αντιπροσωπεία του δήμου στο προσεχές συμβούλιο -μάλλον τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη-, καθώς έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό οι σχετικές εισηγήσεις που έχουν ψηφιστεί κατά το παρελθόν σε επίπεδο διαβούλευσης, κάτι που βέβαια ισχύει και για την Περιφέρεια Στερεάς, η οποία είχε εγκολπωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εισηγήσεων του Δήμου Δελφών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Παρνασσίδα.
Το πλέον κρίσιμο διακύβευμα είναι η υπέρμετρη προτεραιότητα που δίνεται στη μεταλλευτική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Επιτροπή Περιβάλλοντος, μιας και το νέο ΧΠΣ χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του δήμου ως «αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας».
Επιπλέον, ζήτημα φαίνεται πως υπάρχει και με τις ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς δεν υιοθετείται η λύση των κλωβών ανοιχτής θάλασσας σε μέρη τουριστικά, ενώ, σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, δεν προάγεται ο τουρισμός στην περιοχή, όπως επιβάλλεται με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.
Τα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να είναι έτοιμα στην (πλέον πιθανή) περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο αποδεχτεί την εισήγησή της, αποφάσισε ήδη να έρθει σε επαφή με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και την επαφή με χωροτάκτες, πανεπιστημιακούς κι άλλους ειδικούς, ώστε να προετοιμάσει τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ....
ΕΔΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΕΛΦΙΚΗ ΓΗ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ....

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ; : https://karteria1.blogspot.com/2019/01/blog-post_298.html

Ανώνυμος είπε...

Απλές ερωτήσεις που είναι υποχρεωμένοι όλοι όσοι τουλάχιστον προτίθενται να ξαναζητήσουν ψήφο να απαντήσουν.
Πότε θα αποφασίσουν εάν θα κάνουν την προσφυγή; Στίς 4 Φεβρουαρίου. Πότε λήγει η προθεσμία που θα πρέπει να κατατεθεί η προσφυγή; Το ξέρουν τουλάχιστον απο παραμονές Χριστουγέννων. Πόσες μέρες θα έχει ο όποιος δικηγόρος να κάνει την προσφυγή; Δεν θα βράσει μακαρόνια. Θέλει πολλές μέρες δουλειά για ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλο το Δήμο Δελφών. Ένας μήνας πέρασε έτσι. Ελπίζω να έχει τουλάχιστον ένα μήνα ο όποιος δικηγόρος για να λέμε ότι θα έχει κάποια ελπίδα να κάνει κάτι σοβαρό. Ελπίζω να μην έχουμε ξεπέσει και πάλι στην πολιτική κατάντια κάνουμε για να λέμε ότι κάναμε και μετά θα ζητάμε και ψήφο.
Οι Παναγιωτόπουλος Μέγκος μπορούμε να φανταστούμε τι είπαν στην επιτροπή.
Οι κύριοι Ταγκαλής Δρακάκης που λένε τόσα χρόνια ζήτω στις εξορύξεις τί είπανε στην επιτροπή;
Ο κος Ιωσιφίδης που τόσα χρόνια κάνει το ίδιο δια τις επαναστατικής γενικολογίας τί είπε;

Ανώνυμος είπε...

Η σοβαρότητα του θέματος δεν χωράει πολιτική για εκλογική αρπαγή ψήφων , θέλει από κοινού όλοι οι θεσμοί να σταματήσουν την απόφαση καταδίκη του Δήμου μας για το χωροταξικό. Ας φανταστούμε νοερά τι θα πρότειναν αν δεν υπήρχαν οι Δελφοί.. Παντού μεταλλευτικές ζώνες τίποτε άλλο..

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατός τω ΣΥΡΙΖοτρόλ εν δράσει. Εύγε, εύγε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι του καρτερια ο ρόλος σας ειναι γνωστός μην το παρακάνετε όμως
ποιός Παναγιωτοπουλος μη τον ειδατε τον παναή ...
από πιτα σε πιτα έτρεχε ..