Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : Τοποθέτηση επί σχεδίου ψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, 18 Γενάρη 2019


Σαφώς είμαστε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς είμαστε η παράταξη του ΚΚΕ και επανειλημμένα το Κόμμα μας έχει τοποθετηθεί για την εναντίωση του αυτή. Θα παραθέσουμε κάποια τέτοια στοιχεία και εμείς.
Κατά αρχάς διαφωνούμε με την πρόταση ψηφίσματος, καθώς αυτό που αναφέρει αιτιολογικά είναι ότι για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, χρειάζεται η επικύρωση της συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια. Ας ξεκινήσουμε με κάποιες  παραδοχές:
Α. Ποιοι σκίζουν τα ιμάτιά τους για να μπει η ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ; Η ίδια η ΕΕ και το ίδιο το ΝΑΤΟ!
Β. Στη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία τους τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου πλην του ΚΚΕ, είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Προς τι οι διαφωνίες τους;
Γ. Όταν μαζεύεται στρατός και μάλιστα ΝΑΤΟϊκός σε μια περιοχή, όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία, μόνο πολέμους και καταστροφές φέρνει, όπως η εμπειρία μας δείχνει!
Δ. Είναι δυνατόν να ωφεληθεί ο λαός της ΠΓΔΜ από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Από την ΕΕ θα ωφεληθεί όσο και ο ελληνικός λαός! Με μειώσεις των εισοδημάτων τους, με ανεργία με απόλυτη φτώχεια! Με το ΝΑΤΟ; Όσο και ο ελληνικός λαός, μιας και αυτή η χώρα θα μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, όπως και η χώρα μας, για τα συμφέροντα των αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, κυρίως για φόβητρο απέναντι στην καπιταλιστική Ρωσία. Εμείς πέρα από τους εξοπλισμούς (δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε εξοπλιστικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ) για τους παραπάνω λόγους, εξοπλιζόμαστε και εξ αιτίας της αδιαλλαξίας της Τουρκίας! Μα η Τουρκία δεν είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ!
Ε. Το γεγονός ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Ζάεφ, για το αποτέλεσμα στη βουλή της ΠΓΔΜ, ήταν ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και όχι την ειρήνη στην περιοχή και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλλίτερος υπηρέτης αυτών των σχεδιασμών!
Η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση της FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει τη σφραγίδα τους και υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια για να μην υπάρχει ίχνος επιρροής της καπιταλιστικής Ρωσίας στην περιοχή αυτή! Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα είναι πέρα για πέρα ψευδείς, παραπλανητικοί και ανιστόρητοι.
Παραγνωρίζεται και αποσιωπάται συνειδητά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών. Ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους την πολιτική των ιμπεριαλιστών όλα αυτά τα χρόνια. Ο πόλεμος στην μέχρι τότε ενιαία Γιουγκοσλαβία, είναι τρανό παράδειγμα, καθώς και οι ακροβατισμοί στο Αιγαίο με τις συνεχείς και χωρίς τέλος παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία.
Όσοι σήμερα καλούν σε δημοψηφίσματα ή «βγαίνουν στα κάγκελα» δηλώνοντας «πατριώτες» κοροϊδεύουν το λαό γιατί συμπίπτουν και συμφωνούν πάνω στη στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.
Γι’ αυτό και η ΝΔ υπονοεί ότι αν τελικά η συμφωνία περάσει, θα υποχρεωθεί να την εφαρμόσει παρ’ όλες τις κορόνες. Γι’ αυτό οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων δηλώνουν πως δεν αμφισβητούν τα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια…
Να μην ξεχνάμε ότι τα σύνορα αλλάζουν μόνο με αίμα! Και σύνορα υπάρχουν από το 1913, από τη συμφωνία του Βουκουρεστίου. Σε αυτή τη συμφωνία υπάρχει η Μακεδονία που τμήμα της βρίσκεται στην χώρα μας, άλλο τμήμα ολόκληρη η ΠΓΔΜ και άλλο τμήμα στη Βουλγαρία. Ως εκ τούτου πέρα από τους αλυτρωτισμούς της ΠΓΔΜ, υπάρχουν και αλυτρωτισμοί στη ελληνική πλευρά, όπως αυτή που εκφράστηκε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τη φράση: η Μακεδονία είναι μία και ελληνική! Δηλαδή να επαναχαράξουμε τα σύνορα και να προχωρήσουμε σε επεκτατικό πόλεμο!
Αφού είστε τόσο αντίθετοι και μάλιστα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ απέναντι στη συμφωνία, καταγγείλτε αυτούς που την επέβαλλαν στους δύο λαούς! Δηλαδή ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Καταγγείλτε και το ντόπιο κεφάλαιο που παρεμβαίνει με τους μηχανισμούς του για την επικύρωση της συμφωνίας, όπως είναι το «αφεντικό» της περιοχής μας, ο όμιλος Μυτιληναίου.
Ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται γνήσια μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους.
Γι’ αυτό και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και την κοινή τους πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός σαν και αυτόν που σπέρνει η ελληνική κυβέρνηση.
Ας αφήσουν λοιπόν οι διάφοροι Μακεδονομάχοι τα περί «καλσόν και φουστανελών» και το ποιοι τα φοράνε και ας μπούνε στην ουσία.
Άμφισσα, 20/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: