Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Οι.. συνεταίροι της εξουσίας, νυν και πρώην, φοβούνται την αλήθεια …( του Νίκου Δρόλαπα )


Σε προηγούμενο σημείωμα με τίτλο  ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ , με την αναφορά ότι  δέκα χιλιάδες κάτοικοι της ‘Άμφισσας θα ζούσαν   ( ακόμη και χωρίς να εργάζονται )   από την περιουσία και τα εισοδήματα των Κληροδοτημάτων της πόλης,
είχαμε καλέσει  όσους έχουν εμπλακεί με τα Κληροδοτήματα της Άμφισσας, να απαντήσουν στα ερωτήματα  που τους απευθύναμε, τα οποία αποτελούν και ερωτήματα του συνόλου των συμπολιτών μας : « Γιατί έκλεισε το Γηροκομείο Άμφισσας, Πως αποδεκατίσθηκαν οι περιουσίες των Κληροδοτημάτων,  Τι έγιναν οι καταθέσεις και μετοχές εκατομμυρίων, Γιατί δεν έγιναν ακόμη οι διαχειριστικοί έλεγχοι,  Πόσα χρέη δημιουργήθηκαν και σε ποίο ποσό ανέρχονται σήμερα, Ποία περιουσιακά στοιχεία  (ξε)πουλήθηκαν  και σε ποίους κατέληξαν  ; ».
      Ζητήσαμε απαντήσεις από  :  τον νυν Δήμαρχο, τους προηγούμενους  Δημάρχους,  τα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών των  Κοινωφελών αυτών Ιδρυμάτων, τους νομικούς  συμβούλους, αλλά και τους διευθυντές,  λογιστές, αρμοδίους επί των προμηθειών,  κλπ.
     Οφείλουν όλοι οι ανωτέρω να απαντήσουν για λόγους πραγματικής λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου. 
     Παρά την απαίτηση της τοπικής κοινής γνώμης, όλοι οι ανωτέρω σιωπούν, συστηματικά, ίσως και προσυμφωνημένα. Κανείς δεν απαντάει. 
      Θεωρούν ίσως, ότι έτσι θα συγκαλύψουν τόσο φανερά και αδίστακτα τις ευθύνες που τους αναλογούν και που είναι ερευνητέο αν συνιστούν παράβαση καθήκοντος,  κατάχρηση εξουσίας, κ.ά.  τυχόν αδικήματα, ή,  ελπίζουν στη παραγραφή τους και ότι μπορούν με αυτό τον τρόπο ανενόχλητοι να συνεχίζουν να κάνουν αυτά που κάνουν,  ζημιώνοντας και διαλύοντας ότι έχει απομείνει σε αυτόν τον έρημο τόπο.
     Τη Τετάρτη  25 - 07-2018  είχε προγραμματισθεί  ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ακινήτου των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων ελαιών  του Κληροδοτήματος Αντωνίου Κονιάκου στη Στυλίδα, το οποίο ενσωματώθηκε μαζί με άλλα κληροδοτήματα  στο  Κοινωφελές  Ίδρυμα  του  Γηροκομείου  Άμφισσας  « ΣΤΑΛΛΕΙΟΝ ΓΑΤΕΙΟΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ »,  που από το έτος 2014 ευρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
     Με νέα προκήρυξη θα επαναλαμβανόταν ο εν λόγω πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο την 20-09-2018.
     Με δημοσιεύματα και την από  04-09-2018  καταγγελία  -  διαμαρτυρία μας προς την εποπτεύουσα Αρχή,  στη Διεύθυνση Κοινωφελών περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας,  αποτράπηκε για δεύτερη φορά ο πλειστηριασμός.
      Έτσι όμως,  βρισκόμαστε μπροστά σε μία φοβερή παραδοξότητα και στη διατύπωση θλιβερών συμπερασμάτων.
      Επιτρέπεται ένας απλός πολίτης, να παρεμβαίνει, να αμύνεται, να αντιστέκεται σε τόσο δυσμενείς για το τόπο μας καταστάσεις και εκείνοι που από καθήκον και υποχρέωση έπρεπε να έχουν εγερθεί  πρώτοι,  πέραν των όποιων ευθυνών των, να σιωπούν, να κρύβονται,  να παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα διαδραματιζόμενα ; 
      Η στάση τους αυτή ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως,  γιατί,  όχι μόνο δεν απαντούν πώς έφθασαν τα πράγματα ως εδώ, για να δούμε τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, δεν κάνουν και τίποτα  για να αναστρέψουν  αυτή τη κατάσταση ή τουλάχιστον να σταματήσουν αυτό το κατήφορο. Αραχτοί  απολαμβάνουν την εξουσία , βλέποντας…τα τραίνα να περνούν, όταν εκποιούνται τα ακίνητα των Κληροδοτημάτων το ένα μετά το άλλο. 
      Και διερωτάται κανείς, μήπως και εδώ υπάρχουν κρύπτες, γυψοσανίδες και κρυμμένα μυστικά  ;   Μήπως όλα αυτά είναι μεθοδευμένα, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία των Κληροδοτημάτων να καταλήξουν σε…καλά  χέρια ;
      Δεν φθάνει που δεν μας δίνουν κανένα στοιχείο,  μας κατηγορούν κι από πάνω, ότι  δεν δικαιούμαστε να τα  ζητάμε  και ότι για να μας τα δώσουν πρέπει να  αποδείξουμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον. Όμως, ζητάμε τα στοιχεία αυτά, όχι για δική μας χρήση, αλλά  να δοθούν στη δημοσιότητα, να βγουν όλα στο φώς προς  ενημέρωση των συμπολιτών μας. 
      Γιατί,  έννομο συμφέρον, αφού τα κληροδοτήματα αποτελούν κοινή περιουσία των Δημοτών, έχουν όλοι οι Δημότες, οπότε το αίτημα αυτό αποκτάει πάνδημο χαρακτήρα.
      Επειδή καταφεύγουν σε αστείες δικαιολογίες και όλα όσα ισχυρίζονται,  κρυπτόμενοι, φαίνονται  απίστευτα, παραθέτουμε στη συνέχεια του κειμένου αυτού την  απάντηση του Δημάρχου, ως Προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής του Στάλλειου – Γάτειου – Ζησίμειου  και Κονιάκειου Γηροκομείου Άμφισσας,  που, ελεγχόμενος, αναγκάσθηκε να στείλει  προς την ανωτέρω Εποπτεύουσα Αρχή.
     Οι συγκαλύψεις είναι πολυθεματικές, καλύπτει ο ένας τον άλλο και έχουν διαχρονική υφή.  Αποπνέουν παρελθόν.  Γι αυτό μηχανεύονται  εκλογικές  συμπαιγνίες.  Για να ξεγελάσουν τους Δημότες πάλι.  Επειδή φοβούνται,  ότι μία νέα  Δημοτική Αρχή με νέα πρόσωπα,  που δεν θα ελέγχουν  και δεν θα καθοδηγούν, θα τα βγάλει όλα στη φόρα και τότε να δούμε τι θα απογίνουν όλοι αυτοί. 
     Όμως,  μέχρις εδώ.   Οι ασέβειες προς τους Δημότες πρέπει να σταματήσουν.  Και θα σταματήσουν.-





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δρολαπα γνωριζεις πολύ καλά ότι το ιδρυμα χρόνιων παθήσεων της Άμφισσας διαλύθηκε γιατί το κράτος αρνηθηκε να χρηματοδοτησει, ως ώφειλε, το σύνολο των τροφίμων του, όπως πολύ σωστά πράττει με το αντίστοιχο ίδρυμα της Ιτέας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ίδρυμα να λειτουργεί ελλειμματικά και με δανεια. Όσο για την περιουσία του που μπορούσε να ζήσει όλη την Άμφισσα που γράφεις αυτό είναι λαϊκισμός του αισχιστου είδους. Γιατί αν ήταν έτσι το γηροκομείο οπως το λες,θα ηταν ανοικτό ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσύ που γράφεις το σχόλιο αυτό πρέπει να μας πεις πως λειτουργούν παντού και δίπλα μας Γηροκομεία δημόσια και ιδιωτικά χωρίς πρόβλημα καθώς επίσης και που πήγαν οι καταθέσεις και οι μετοχές δισεκατομμυρίων, αν παίχθηκαν και με ποιο δικαίωμα στο χρηματιστήριο και χάθηκαν και πως δεν αξιοποιήθηκαν η πουλήθηκαν ακίνητα πολλών εκατομμυρίων, που πράγματι θα μπορούσαν αν όχι να ζήσουν 10..000 κόσμο να έχουν αναστήσει τη περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, αυτό που έκανε ο Δρόλαπας για να σταματήσει και μάλιστα δύο πλειστηριασμούς, κανένας άλλος δεν μπορούσε να το κάνει. Αφού οι ανίκανοι Δήμαρχοι που τσαλαπατήσανε το τόπο δεν το έκαμαν όπως είχαν υποχρέωση.
Τουλάχιστον να απαντήσουν στα ερωτήματα και να δώσουν όλα τα στοιχεία.
Εκτός και αν έχουν πολύ λερωμένη τη φωλιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα δε θέλει μόνο αλλαγή προσώπων,θέλει και αλλαγή πολιτικής!Γιατί τα τελευταία χρόνια γεμίσαμε ανεξάρτητους ντε και καλά,οι οποίοι δούλεψαν για τη κυρίαρχη πολιτική κατάσταση και το λαό στην απέξω!Τα αυτονόητα τα κάναν ζητιανιά από τα αφεντικά τους!