Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Μεγάλη διάκριση για καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Ιτέας!






Γρηγόρης Ιωάννου: Ο νεαρός πιανίστας που έκλεψε την παράσταση σε διεθνή διαγωνισμό στη Βαϊμάρη



Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ κος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΆΝΝΟΥ ΈΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΉ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΠΡΕΨΕ!! ΘΕΡΜΆ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!
Valentini Palantza



Θερμά συγχαρητήρια στον Grigoris Ioannou, για το 3ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου 'Franz Liszt' στη Βαϊμάρη! Γρηγόρη, είμαστε περήφανοι!




 Έλληνας Γρηγόρης Ιωάννου ήρθε τρίτος μεταξύ 42 διαγωνιζομένων στο 9ο διεθνή διαγωνισμό πιάνου Franz Liszt που διοργανώθηκε στη Βαϊμάρη.
Πρώτος ήρθε ο 20χρονος Ρώσος, Anton Yashkin, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Ρώσοι πιανίστες εξακολουθούν να είναι παγκόσμιας κλάσης, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ιταλός, Ruben Micieli.

Ο Γρηγόρης Ιωάννου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πλέον υποσχόμενους Έλληνες πιανίστες της γενιάς του. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Eλλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και τη Ρωσία.
Τον Ιούλιο του 2017 αποφοίτησε με διάκριση (First Class Honours) από το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής (RCM) στο Λονδίνο, με καθηγητές τους κ. Ian Jones και κ. Peter Jablonski. Oι σπουδές του υποστηρίζονται με πλήρη υποτροφία του βρετανικού ιδρύματος ABRSM και του Henry Wood Trust.
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Eλλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και τη ΡωσίαΈχει εμφανιστεί σε συναυλίες και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Eλλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και τη Ρωσία
Είναι απόφοιτος της γαλλικής ακαδημίας Schola Cantorum στο Παρίσι (Diplome Superieur, 2012) και του Ελληνικού Ωδείου (Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, 1ο βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο, 2014) με καθηγήτρια την κ. Αγάθη Λεϊμονή. Είναι επίσης απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου (2013) με καθηγήτρια στο πιάνο την κ. Ειρήνη Λαλιώτου.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό εγχώριων και διεθνών σεμιναρίων πιάνου με καθηγητές όπως οι Aquiles Delle Vigne,  Alberto Portugheis, Lilia Boyadjieva, Igor Petrin, Daniel Blumenthal και Yuri Bogdanov μεταξύ άλλων.
Έχει βραβευτεί σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Πίανου – 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “De Bach Au Jazz”στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018, 1ο Βραβέιο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Paola Baschetti” στην Ιταλία τον Μάιο του 2018,  2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mayenne” στη Γαλλία τον Μάιο του 2018 και το 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Francesco Moscato” στην Ιταλία τον Μάιο του 2015. Τον Απρίλιο του 2017 κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.






1 σχόλιο:

Ε. ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ . ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ