Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ (Από το blog του "Krissaios") - Ενημέρωση




ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ  ΑΠΟ ΓΡΙ -ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ..ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 
Ο ΚΟΛΠΟΣ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΨΑΡΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
Η ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 90% ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.  ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΟΙ  ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΤΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

KRISSAIOS


Οι γαλαξιδιωτες Όσοι ζούνε μόνιμα στο γαλαξειδι τι κάνανε όταν είδαν αυτήν την τεράστια οικολογική καταστροφή? Τα ιχθυαποθεματα τόνου μπακαλιάρου έχουν μειωθεί 90%.το θαλάσσιο οικοσύστημα οδεύει σε πλήρη αφανισμό. Απορώ τρέξανε να αγοράσουν για αυτήν την μια φορά που πούλαγαν τσάμπα τα ψάρια Γιατί αλλιως θα τους μένανε. Οι ταβέρνες τρέξανε για να μοσχοπουλησουν το Πάσχα 20Ευρώ το κιλό ενώ αγόρασαν μια 2-3ευρώ Επιβραβευοντας πρακτικά την αυτη την εγκληματική δραστηριότητα. ?τα γρι γρι και οι τρατες είναι έγκλημα να δραστηριοποιουνται σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα του Κορινθιακού. Θα τα αφήσουμε έτσι κι αυτό όπως με τον βιολογικό όπου έχει μολύνει την θάλασσα? Θα τα αφήσουμε μέχρι να μην υπάρχει ψάρι στην θάλασσα. Ταβέρνες επιχειρήσεις θέλουν και τουρισμό παναθεμα τους.Και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τον επισκέπτη. Παιδιά ησυχία μην φωνάζετε μη μάθουν πως οι ακαθαρσίες πέφτουν στην θάλασσα. Μην φωνάζουμε μην τυχόν και στεναχωρηθουν οι εγκληματίες με τις τρατες και τα γρι γρι. Παραλάβαμε παράδεισο για να αφήσουνε Πίσω μας κόλαση. Άξιοι της μοίρας και της αδιαφορίας.

Μόλις πληροφορήθηκα πως πολλοί γαλαξιδιωτες βγάζανε φωτογραφίες και τρέχανε να πάρουν τσάμπα τα ψάρια αδιαφορώντας για την καταστροφή. Όταν τους πάει ο παρακτιος ψαράς φρέσκο τον σαργο και τους λέει δέκα ευρώ το κιλό τον βριζουνε πως είναι πολλά. Αυτός σέβεται την θάλασσα και χρησιμοποιεί μεθόδους αλιείας όπως οι προπαππουδες μας αφήνοντας μας έναν πλούσιο σε ψάρια βυθό. Απαράδεκτοι ούτε Καλημέρα στα ανθρωποειδή.
Επίσης μαθεύτηκε και πλάκωσαν Αλλά 5γρι γρι από Πάτρα και ψαρεύουν όλη την περιοχή στον φάρο της ψαρομυτας.πάει και το άλλο κοπάδι με τα πιο μεγάλα ψάρια. Δεν αφήσανε τίποτα με λίγα λόγια.


Dimitrios Zervas




Τα ψάρια βγήκαν στην στεριά....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους.....ειδαμε και το σωστο αρθρο για αυτη τη τραγικη εικονα.Οι ανντιδρασεις των ντοπιων (αγορα των ψαριων εννοω)μας υπενθυμιζουν για αλλη μια φορα,οτι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ απο εσωστρεφια αδιαφοροντας για το τι σημβαινει γυρω του.

Ανώνυμος είπε...

Τα γριγρι πλακωσανε ψαρευοντας εντος Κρισσαιου κολπου που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ελα ακουει κανεις εκει στο λιμεναρχειο Ιτεας βγαλτε εξω το σκαφος ανοιχτα τα ματια μεσημεριασε απο το πρωι σημερα ειναι μεσα τα γριγρι

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο σας κύριε Ζέρβα και είδα τις φωτογραφίες σας μπράβο σας αλλά συγγνώμη είστε άσχετος με τα θέματα τις αλιείας και χαίρομαι που πραγματικά δείχνετε για τι συμφέροντα νοιάζεσαι και εσύ λαέ από εδώ και μπρος να αγοράζεις ψάρια για τα παιδιά σου άνω τον 10 ευρώ το κιλό και για να φάει μια οικογένεια άστα φίλε ντροπη

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ο τόνος και άλλο το τονακι γιατί δεν λέτε το πραγματικό όνομα του ψαριού? Μήπως το κάνετε προς χάριν εντυπωσιασμου?

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο σε καταστροφή τον ψαριών είναι το Γρι Γρι. Γιατί ψαρεύει πάνω σε ξέρες και πιάνει όλων των ειδών τα ψάρια, μετά οι Βυτζότρατες και τελευταίες οι Ανεμότρατες. Γι αυτό έπρεπε να μεριμνήσουν τα σωματεία στον Κορινθιακό Κόλπο να απαγορευτούν γιατί είναι κλειστός κόλπος. Άλλα όταν στο σωματείο της Ιτέας το διοικητικό δεν ασχολείται με την αλιεία μην περιμένεις τίποτα καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Ρεεεε το παρανομο στην ψαρια που ειναι;ας απαντηση κάποιος..