Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Άμφισσας

Αγαπητοί φίλοι της Φιλαρμονικής Ιτέας,



Αφού σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε κάποια σημεία για τις παρατηρήσεις, που σε πολλές των περιπτώσεων ευστόχως επισημάνατε. Πράγματι επί 18 έτη, η Μπάντα σας συμμετέχει στη Γιορτή της Πόλης της Άμφισσας. Ο Μαέστρος μας προσωπικά στέλνει την πρόσκληση κάθε χρόνο και η παρουσία σας είναι απολύτως σεβαστή και εκτιμητέα. Όμως, ουδέποτε από όσο θυμόμαστε όλοι μας, πλην των τελευταίων 2 ετών, στάλθηκε πρόσκληση από την Ιτέα στη Φιλαρμονική Άμφισσας για οποιουδήποτε είδους εκδήλωσης, σύμπραξης κλπ.
Ας αφήσουμε, όμως, πίσω το παρελθόν και ας οργανώσουμε το μέλλον, διότι θεωρούμε ότι είμαστε μέλη του ιδίου σώματος, της Μπάντας δηλαδή του Δήμου Δελφών, και είναι προς όφελος όλων η διατήρηση αρμονικών σχέσεων των 2 τμημάτων. Σχέση που άλλωστε ως τέτοια διατηρείται επί χρόνια μεταξύ των 2 αρχιμουσικών μας.
Προτείνουμε, λοιπόν, μια κοινή παρουσίαση των 2 σχημάτων ως 1 σχήμα, με ενιαίο πρόγραμμα, που θα παρουσιάσουμε το καλοκαίρι σε Ιτέα και Άμφισσα. Η ισχύς εν τη ενώσει.
Έτσι θα δείξουμε σε όλους ότι οι καλλιτέχνες μπορούν να προσπερνούν προκαταλήψεις και να κάνουν το πρώτο βήμα στην εξάλειψη τοπικιστικών και άλλων στρεβλώσεων.
Υ.Γ. : Αναφορές όπως, 'περίοδος', Φιλαρμονική Βιέννης, και άλλα τέτοια έξυπνα παρεμφερή σχόλια τα προσπερνούμε ως μη ειρημένα.
Περιμένουμε την απάντηση σας στην πρόταση μας, ευελπιστώντας ότι θα γίνει αποδεκτή.


Τα μέλη της Φιλαρμονικής Άμφισσας.





SMOKE ON THE WATER των DEEP PURPLE  στο Κάστρο της Άμφισσας 2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε πολυ καλη πορεια η ανακοινωση της φιλαρμονικης Αμφισσας, περιμενουμε αναλογη απαντηση και απο την φιλαρμονικη Ιτεας.Προσμενουμε , οχι σε μια μονο κοινη εμφανιση ανα πολη αλλα πολυ περισσοτερες και εκτος περιοχης.
Καποιες δικαιολογιες για συμφωνια εμφανισης 18-19 φορες τον χρονο πρεπει να μπουν στο χρονοντουλαπο και να ακολουθησετε το παραδειγμα της φιλαρμονικης Λαμιας οπως αναφερει προηγουμενη αναρτιση.