Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Έρμαια... του κάθε Σόιμπλε

Έρμαια... του κάθε Σόιμπλε

Έχει εμμονές ο Σόιμπλε με την Ελλάδα και θέλει να την πετάξει έξω από την Ευρώπη ή έχει δίκιο καθώς βλέπει ότι είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως; Όχι ότι οι Γερμανοί είναι άγιοι και αδιάφθοροι, όμως, αυτό που έχουν σαν εικόνα για τους Έλληνες είναι ότι πρόκειται για κάποιους τύπους οι οποίοι καθυστερούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις που άλλοι έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες. Επίσης, κρύβουν πολλά δισεκατομμύρια σε σεντούκια και θυρίδες, φοροδιαφεύγουν όσο δεν παίρνει αφού έχουν απλήρωτους φόρους 85 δις ευρώ ενώ δεν πληρώνουν και τα δάνειά τους που ανέρχονται σε 108 δις ευρώ.
Και την ίδια στιγμή, λένε οι Γερμανοί, είμαστε κάτι χαλαροί τύποι που αφήνουμε τους πρόσφυγες να περάσουν ανεξέλεγκτοι στην Ευρώπη. Προφανώς θα ήθελαν να τους πνίγουμε στα νερά του Αιγαίου για να μη φτάσουν ποτέ στη χώρα τους και τους χαλάσουν τη βιτρίνα.
Ο Σόιμπλε λοιπόν επανέφερε χθες τα σενάρια του Grexit, είπε ότι το είχε προτείνει στον Βενιζέλο το 2011 με αντάλλαγμα μια μεγάλη βοήθεια ενώ είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της χωρίς υποτίμηση. Με λίγα λόγια, ο Γερμανός κυρίαρχος της Ευρώπης προτείνει έξοδο από το ευρώ, δραχμούλα, υποτίμηση και τότε να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες μας.
Και τότε τι θα γίνουν οι θυσίες έξι ετών; 
Γιατί χαραμίστηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας
κόπηκαν μισθοί και συντάξεις
χάθηκε το 25% με 30% του ΑΕΠ  &
φτωχοποιήθηκε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού; 

Σε καιρό ειρήνης ποτέ και καμιά χώρα δεν «προσαρμόστηκε» τόσο βίαια σε μια πραγματικότητα που είναι εκτός… πραγματικότητας.


Εντάξει, η ελληνική κοινωνία έχει βαθιά και άλυτα προβλήματα. Η οικονομία μας συνεχίζει να είναι σοβιετικού τύπου. Το πολιτικό σύστημα δεν καταλαβαίνει ότι πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και πρέπει να ενηλικιωθεί. Αλλά αυτές οι προκλήσεις του χερ Σόιμπλε δεν πρέπει κάποτε να σταματήσουν; Μέχρι πότε θα πληρώνουμε αδυναμίες και λάθη τόσων ετών; Μέχρι πότε θα πληρώνουμε και τον Βαρουφάκη; Διότι η εκδικητικότητα που επιδεικνύει ο Γερμανός είναι μάλλον αντίδραση στα καψώνια μιας "αρχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" που τώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των δανειστών.
  • Τι νόημα έχει μια νέα συζήτηση για έξοδο από το ευρώ όταν μόλις πριν έξι μήνες συμφωνήθηκε η δανειοδότηση με πάνω από 80 δις ευρώ; 
  • Τι νόημα έχει όταν κεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες
  • Τι νόημα έχει όταν ακόμη κι αυτή η κυβέρνηση προτείνει και είναι έτοιμη να ψηφίσει μέτρα πολύ σκληρά; 

Τι θέλει τελικά ο Σόιμπλε; Να ρίξει την κυβέρνηση και να προκαλέσει πολιτική κρίση; Να δημιουργήσει κραχ στο χρηματιστήριο και να βουλιάξει ακόμη περισσότερο την οικονομία; Να ξαναδιαλύσει τις τράπεζες που υποτίθεται ότι σώθηκαν την τελευταία στιγμή; Ή να υπογράψει η Ελλάδα κι άλλο ένα μνημόνιο;
Όχι, δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι. Δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι μας φταίνε όλοι οι άλλοι, μας επιβουλεύονται όλοι οι άλλοι κι εμείς είμαστε αθώες περιστερές που υπομένουμε τα πάντα. Όμως, αν θέλουμε να βουλώσουμε το στόμα του κάθε Σόιμπλε πρέπει να κοιτάξουμε να αλλάξουμε. Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να είμαστε σε μια νιρβάνα, λες και δεν πέρασε καμιά κρίση από πάνω μας. 
Δεν μπορεί όλοι μας, πολιτικοί και πολίτες να συνεχίζουμε να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Δε γίνεται να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τα ρουσφέτια και τους διορισμούς. Τους μετακλητούς κάθε κόμματος και τους κουμπάρους, τις αδερφές και τις ξαδέρφες. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να διαλύεται το κράτος κάθε φορά που ανεβαίνει στην εξουσία ένα άλλο κόμμα, ούτε να σαμποτάρονται μεταρρυθμίσεις που έκαναν καλό στη χώρα.
  • Δεν μπορεί να μην πατά η μια κυβέρνηση στα καλά της προηγούμενης για να χτίσει κάτι καλύτερο &
  • δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να αποφασιστεί μια εθνική στρατηγική που θα αποκρούει απειλές τύπου Σόιμπλε ή Τουρκίας ή άλλου άθλιου που θέλει την Ελλάδα μικρή και ανήμπορη.

Ας κάνουμε λοιπόν ο καθένας αυτό που πρέπει ώστε ο κάθε Σόιμπλε να πάει στον αγύριστο. Να τελειώνουμε με τα δικά μας λάθη για να τελειώσουμε και τους εξωτερικούς εχθρούς της Ελλάδας.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: