Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΤΕΑΣ;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Ιτέα, 13 Νοεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                         Αρ. Πρωτ. οικ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ: 2265351101
Φαξ: 2265351135
e-mail: ant.iteas@delphi.gov.gr


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:

  • Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
  • Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
  • Βουλευτής Νομού Φωκίδας
  • Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
  • Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας
  • Αστυνομικό τμήμα Ιτέας

ΘΕΜΑ : Συγχώνευση / κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών.


Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες,
Μετά από μακρό χρονικό διάστημα έντονης φημολογίας για τη συγχώνευση-κλείσιμο πολλών αστυνομικών τμημάτων στη χώρα μας, ακολούθησαν επίσημα δημοσιεύματα για το σχέδιο «Καλλικράτης» που θα εφαρμοστεί και στην περιοχή μας και θα πλήξει το Αστυνομικό Τμήμα  Ιτέας και το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας.

Με αφορμή λοιπόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων στην Επικράτεια, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση των παραπάνω τμημάτων και ζητούμε την διατήρηση και ενίσχυσή τους.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας  και, ειδικότερα, την περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας  που περιλαμβάνεται στα προς κατάργηση Τμήματα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πλήττεται βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους,  την αγανάκτησή τους αλλά και την αγωνία τους.

Ειδικότερα, το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Ιτέας, τα οποία συστεγάζονται,   καλύπτουν 78 χλμ. Εθνικού Οδικού δικτύου και 24 χλμ. Δημοτικού-κοινοτικού οδικού δικτύου με ορεινές και δύσβατες περιοχές. Στη δικαιοδοσία του περιλαμβάνονται μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και απομακρυσμένα χωριά τεσσάρων (4) πρώην καποδιστριακών δήμων, δηλ. : 

α) Ιτέα,
β) Δεσφίνα, 
γ) Κίρρα, 
δ) Τριταία, 
ε) Πεντεόρια, 
στ) Γαλαξίδι, 
ζ) Άγ. Πάντες, 
η) Πάνορμος, 
θ) Ερατεινή, 
ι) Τολοφώνα

καθιστώντας το έτσι το μεγαλύτερο σε έκταση αστυνομικό τμήμα της Π.Ε. Φωκίδας. Επιπρόσθετα, ο πληθυσμός των ανωτέρω περιοχών ανέρχεται κατά προσέγγιση στους 15.000 κατοίκους, ενώ κατά τη θερινή περίοδο ο πληθυσμός αυτός τριπλασιάζεται.

Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας και της άφιξης κρουαζιερόπλοιων (κατά προσέγγιςη  80), συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς σε θέματα τουρισμού, ελέγχει τη νόμιμη λειτουργία των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων και εφαρμόζει την τουριστική νομοθεσία στην χερσαία ζώνη λιμένα Ιτέας.

Το Γ. Ε. Δ. με τον λιμένα Ιτέας να αποτελεί ένα από τα 73 νομοθετημένα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα,  ελέγχει την είσοδο των αλλοδαπών τουριστών  και φορτηγών πλοίων στον λιμένα Ιτέας και συνεργάζεται με το Τελωνείο Ιτέας. Ειδικότερα την θερινή περίοδο, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων είναι αυξημένος επομένως είναι απαραίτητη προϋπόθεση η λειτουργία του τμήματος για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Αναφορικά με το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, υπογραμμίζουμε ότι η κατάργησή του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όπως έξαρση εγκληματικότητας, αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας και δυσλειτουργία διεκπεραίωσης σχετικών γραφειοκρατικών υποθέσεων εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης  αλλοδαπών.
Στην περιοχή δικαιοδοσίας του Α.Τ. Ιτέας λειτουργούν περί τα 200 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι ανάγκες αστυνόμευσής τους αυξάνονται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς καλούνται να αντιμετωπιστούν επιτυχώς περιστατικά όπως ηχορρύπανση, απώλεια αδειών, διαπληκτισμοί θαμώνων, έλεγχος και δίωξη κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, αναζήτηση και σύλληψη υποδίκων ή καταδίκων, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.


Συν τοις άλλοις, η τοπική οικονομία θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, διότι, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος θα επιφέρει ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην περιοχή καθώς και κλείσιμο επιχειρήσεων. Άρα, η πολιτική της Κυβέρνησης κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την ανάπτυξης και της προόδου.
Η λογική των «τυφλών» δημοσιονομικών περικοπών δεν αρμόζει στην Ελληνική Περιφέρεια που υφίσταται της τραγικές συνέπειες των μνημονίων και, συνεχώς, αποδυναμώνεται.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα με κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και δεν μπορεί να υποστεί κάτι ανάλογο με το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας που βρίσκεται σε περιοχή με πολλά και δυσανάλογα προβλήματα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, ζητάμε να επανεξετάσετε με προσοχή το αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ε.Δ.                                                                                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ
                                                                                                     Αντιδήμαρχος Δελφών
Γραφείο Δημάρχου                                                                   Δημοτικής Ενότητας Ιτέας




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ??????ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ Κ ΦΩΤΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού απέτυχε να το #κλείσει# ο Ξηρος, θα το κλείσουν τώρα ?

Ανώνυμος είπε...

Δυο πραγματα ηθελε και τα καταφερνει αρκετα καλα ο ΣΥΡΙΖΑ : 1.ανοιχτα συνορα και 2. οχι Αστυνομευση !!!!!!!!!! Κανενας αριστερος δεν θελει την Αστυνομευση εκτος απο αυτη που τους φυλλαει !!!!! Διαλυστε τα ολα , μην αφησετε οταν φυγετε τιποτε ορθιο !!! Οι τωρινοι κοψωχεριδες, οι ταχα ταχα εγω δεν ψηφισα Συριζα και οι δεν πληρωνω ειναι μαζι σας !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι όψιμος που ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια των πολιτών. Όταν εσύ ήσουν στην Αστυνομία μοίραζες δικόγραφα.Ήσουν οδηγός στον Αποστόλη και έφυγες με 22 χρόνια υπηρεσία.Αυτό ήταν το ενδιαφέρον σου για την ασφάλεια των πολιτών.Έσκαψες την ασβεστόγουρνα και έπεσες μέσα.