Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΠΗΡΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΤΙΣ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ 3η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ!»





«Οι ξένοι επενδυτές είναι ουσιαστικά οι νέοι ιδιοκτήτες των 4 ελληνικών συστημικών Τραπεζών, βάσει της δανειακής σύμβασης, στο πλαίσιο της πρόσφατης 3ης ανακεφαλαιοποίησης του 2015 ! Τσάμπα, με εξευτελιστικές τιμές του ενός λεπτού, 0,01 € ανά μετοχή, εκχωρήθηκαν οι 4 συστημικές Ελληνικές Τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank , Eurobank), στα ξένα funds! Τραπεζική απαξίωση χωρίς προηγούμενο. Το γεγονός αυτό βέβαια σημαίνει, ότι και τα κόκκινα δάνεια φυσικών προσώπων και εταιρειών, θα διαχειρίζονται πλέον από τους ξένους, με ότι αυτό συνεπάγεται! Στο άμεσο μέλλον θα κριθεί και κατά πόσον οι σημερινές διοικήσεις θα δικαιούνται να μείνουν στις θέσεις τους.
Με βάση τις προσφορές που υποβλήθηκαν, οι ξένοι επενδυτές αποτίμησαν τις ελληνικές Τράπεζες στις πιο εξευτελιστικές τιμές. Την Eurobank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 147 εκατ. παρ΄ότι διέθετε προς ανακεφαλαιοποίησης 3 δισεκ. κεφάλαια, την Alpha Bnak την αποτίμησαν στα 500 εκατ. παρ΄ότι διέθετε 6,2 δισεκ. κεφάλαια, την Πειραιώς την αποτίμησαν στα 18 εκατ. παρ΄ότι διέθετε 5,6 δισεκ. κεφάλαια και την Εθνική την αποτίμησαν στα 105 εκατ. παρ΄ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 4 δισεκ. κεφάλαια.
Οι Έλληνες μέτοχοι και οι παλαιοί παραδοσιακοί μέτοχοι, μηδενίστηκαν, καθώς και οι αξίες των ελληνικών τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κωστόπουλος, ο άλλοτε πανίσχυρος μεγαλομέτοχος της Alpha Bank, από το 9% που παραδοσιακά κατείχε, έχει μηδενίσει και βρίσκεται στο 0,2% ! Ο Βαρδινογιάννης στην Πειραιώς έχει μηδενίσει και ο Λάτσης έφυγε όπως έφυγε από την Eurobank !
To ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) από 56,3% θα μειώσει τι ποσοστό του στο 21% στις 4 μεγάλες Τράπεζες (στην Eurobank το ποσοστό του TΧΣ μειώνεται στο 4%, στην Alpha Bank στο 11%, στην Πειραιώς στο 29% και στην Εθνική στο 41%) !
Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δανείστηκαν 40 δισεκ. το 2013 για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι Τράπεζες και η σημερινή αξία αυτών των 40 δισεκ. του ΤΧΣ είναι περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ στο καλύτερο σενάριο. Mε αυτό τον τρόπο δεκάδες δισεκατομμύρια που είχαν επενδυθεί από το ελληνικό κράτος, από το υστέρημα των φορολογουμένων εξανεμίζονται. Η περιουσία δηλαδή των Ελλήνων χάνεται τη στιγμή που τους ζητούνται νέες θυσίες. Συνολικά 40 δισεκ. εξανεμίσθηκαν στην κυριολεξία, μαζί με την εκχώρηση στους ξένους επενδυτές των 4 Ελληνικών συστημικών Τραπεζών.»
Πηγές : Εφημ. Χρηματιστήριο, Greek Money.gr, Bankingnews.gr, Επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκαει σιγα σιγα το μεγαλο κολπο της κρισης και ποιοι εναι απο πισω.ας ειναι καλα τα τσιρακια τους στην Ελλαδα που μας εβαλαν στα μνημονια.