Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ για την πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 3/12/2015

Οι βασικές ανατροπές στο νέο ασφαλιστικό



Αθήνα, 25 /11/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό! Στις 3 Δεκέμβρη να νεκρώσουν χώροι δουλειάς και κλάδοι. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης ώστε να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.

Καμιά συναίνεση  στη σφαγή!

Ξεσηκωμός τώρα για:

  • Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
  • Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας!
Να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
1.            Σύνταξη στα 67
2.            Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας
3.          Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
4.            Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ
5.            Θεσμοθετεί μια «εθνική σύνταξη» κάτι σαν φιλοδώρημα και πάνω σ’ αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης. (3ο μνημόνιο)
6.            Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα
7.            Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
8.            Επανυπολογισμός των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
9.            Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση
10.       Απαλλάσσει το κράτος και τους εργοδότες από την ασφαλιστική εισφορά, αυξάνει την εισφορά των εργαζομένων. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
11.        Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
12.       Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνει τη συμμετοχή στα φάρμακα.
13.        Διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
14.       Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν  στα ταμεία 80δις!!!
Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που έχουν θεό την ΕΕ, ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της ΕΕ και της πλουτοκρατίας για τη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού συστήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ενότητα και αγώνας για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: