Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ιτέα : η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας εξετάζει την κατασκευή απαραίτητων λιμενικών έργων στο λιμάνι της πόλης



Συσκέψεις για έργα
Σε μία προσπάθεια να γίνουν κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Θόδωρο Κόντε που είναι ο πρόεδρος, έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι σειρά συσκέψεων με φορείς λιμένων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας προκειμένου να ολοκληρωθούν μελέτες για έργα σε διάφορα λιμάνια που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον είτε σε νησιά είτε στην ηπειρωτική χώρα. Στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες έγκρισης κατ' αρχάς και στη συνέχεια υλοποίησης των έργων, με την αμέριστη συμπαράσταση της κάθε περιφέρειας όσον αφορά τις αναγκαίες πιστώσεις από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Στην Ιτέα εξετάστηκαν τα εξής θέματα:
- Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης εκατέρωθεν του προβλήτα, καθώς και η αποκοπή προβόλου στην ανατολική πλευρά αυτού, ο οποίος δημιουργεί εμπόδιο στην παραβολή των πλοίων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυνατότητα χρησιμοποιήσεως από μεγάλου μήκους κρουαζιερόπλοια. Τα παραπάνω, μαζί με τις αναγκαίες κτηριακές εγκαταστάσεις για αίθουσα επιβατών – passenger terminal – και την προέκταση του υπάρχοντος προβλήτα προς νότο, είναι έργα που μπορούν να προγραμματιστούν και εκτελεστούν σε δύο φάσεις. Για τον σκοπό αυτό, προέχει η κατάρτιση του master plan, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για όλες τις ενέργειες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: