Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν.Φωκίδος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές που διαμένουν στο νομό Φωκίδας της ΕΚΨ&ΨΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σχεδιάζει ολοήμερη δράση στην πόλη της Άμφισσας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φωκίδας και Φίλων και με τη συμβολή του Δικτύου Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ».
Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί πρωινό παιχνίδι για παιδιά της Ε’ και Στ’ του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Άμφισσας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας και της Εστίας Αγ. Νικόλαος, διάρκειας 3 ωρών από τις 10:00 έως τις 13:00, με θέμα «Πόλη ανοιχτή και προσπελάσιμη σε όλους» και με συντονιστή τον κύριο Τζουβελέκη Παναγιώτη, Εργοθεραπευτή. Παράλληλα θα πραγματοποιείται ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Best Buddies Greece και τη λειτουργία του παραρτήματος στην Άμφισσα από την ΕΚΨ&ΨΥ.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας με ώρα έναρξης 17:30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κύριο Τζουβελέκη με τίτλο «Υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα με προσβάσιμο υλικό για την εκπαίδευση στην κινητικότητα και στον προσανατολισμό μαθητών με αναπηρία σε Γενικό Σχολείο», στο χώρο του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων (Σαλώνων 29, Άμφισσα), όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρωινής διεργασίας σε συνεργασία με τα παιδιά, καθώς και υλικό από άλλες δράσεις σε σχολεία που συνεργαζόταν, σχετικά με την προσβασιμότητα των πόλεων. Κατόπιν θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο για τους παρευρισκομένους.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσουμε και να προάγουμε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: