Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Όταν ο Τσίπρας διαβεβαίωνε Μεϊμαράκη και πολιτικούς αρχηγούς ότι δε θα αιφνιδίαζε με πρόωρες εκλογές


Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει λόγους να μην δείχνει καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, καθώς στις 24 Ιουλίου στο γεύμα στο Προεδρικό έδινε υποσχέσεις που δεν τήρησε
Η καχυποψία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν εμφανής και κατά τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χθες μετά το διάγγελμα του παραιτηθέντος πλέον πρωθυπουργού.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πιο εύκολα θα συζητούσε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, διαμαρτυρήθηκε ότι το Μαξίμου διέρρεε το απόγευμα περί επικοινωνίας που ουδέποτε έλαβε χώρα και σχολίασε ότι ευτυχώς δεν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει “στο λαϊκιστή, τακτικιστή, μνημονιακό Τσίπρα”.

Για την οργή του πρόεδρου της ΝΔ υπάρχει και μία άγνωστη αιτία: Η υπόσχεση που είχε δώσει ο κ.Τσίπρας κατά το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Ιουλίου.
Με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε καλέσει σε γεύμα τον κ.Τσίπρα, τον κ.Μεϊμαράκη, τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και το Θανάση Παφίλη ως εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ζητήθηκε η στήριξη του τρίτου μνημονίου από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τον κ.Τσίπρα να υπόσχεται ότι δε θα αιφνιδίαζε με πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο. Ειδικότερα ο κ.Τσίπρας είχε πει ότι στόχος του ήταν αφού ψηφιστεί το μνημόνιο, να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι στα θερινά τμήματα και μετα την αξιολόγηση του Οκτωβρίου, να προσφύγει σε κάλπες.

Ο κ.Μεϊμαράκης πάντως δεν φαίνεται να θεώρησε και “συμβόλαιο” το λόγο του (παραιτηθέντος πλέον) πρωθυπουργου, αν κρίνει κανείς και από το γεγονός ότι συνέστηνε διαρκώς στους συνομιλητές του να μην απαντούν στις διαρροές του Μαξίμου και να μην εμπιστεύονται τον κ.Τσίπρα. Μαλιστα όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε προτείνει η ΝΔ να ζητήσει δημόσια δέσμευση Τσίπρα ότι δε θα αιφνιδιάσει με πρόωρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απαντήσει πως δε θα είχε νόημα μία τέτοια συναλλαγή διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλλιστα θα μπορούσε να δώσει μία υπόσχεση και να την αθετήσει.

Πάντως η ηγεσία της ΝΔ έδειξε επίσης να μην πιστεύει τις διαρροές περί ψήφου εμπιστοσύνης και γενικώς απέφυγε τον πόλεμο διαρροών με το ΣΥΡΙΖΑ και οποιαδήποτε προσωπική επαφή με Τσίπρα, τον οποίον κατηγορεί ως τυχοδιώκτη που για εσωκομματικούς λόγους αποφάσισε να σύρει τη χώρα σε κάλπες, για τρίτη φορά σε οκτώ μήνες και πεμπτη φορά σε ένα χρόνο (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, εθνικές εκλογές Ιανουαρίου, δημοψήφισμα και ξανά εθνικές εκλογές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: