Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Καταργούνται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους σταθμούς Αμφίκλειας, Λιλαίας και Μπράλου

       



Αντιδρά ο Δήμος Δελφών. Το θέμα ανέδειξε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παν. Ταγκαλής

Ο κατά τόπο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μολιώτης, είπε τα εξής:
Πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε καταργήσεις, περικοπές και αλλαγές, από τις 27/7/2015 έως και το υπόλοιπο του καλοκαιριού, στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς για το ίδιο διάστημα καταργεί και τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1510 και 1511 στο τμήμα Αθήνα - Λιανοκλάδι - Αθήνα, οι οποίες έκαναν στάση στους σταθμούς Αμφίκλειας, Λιλαίας και Μπράλου.

Από τους ανωτέρω σταθμούς εξυπηρετούνται 18 χωριά τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα: Δ.Ε. Παρνασσού (Πολύδροσος, Επτάλοφος και Λιλαία), Δ.Ε. Γραβιάς (Γραβιά, Μαριολάτα, Βάργιανη, Καστέλλια, Αποστολιάς, Καλοσκοπή, Οινοχώρι και Σκλήθρο) και Δ.Ε. Καλλιέων (Μαυρολιθάρι, Αθανάσιος Διάκος, Καστριώτισσα, Μουσουνίτσα, Πυρά, Πανουργιάς και Στρώμη), με πληθυσμό συνολικά άνω των 8.000 κατοίκων. Επιπλέον θα πρέπει να προστεθούν και οι εξυπηρετούμενες Κοινότητες του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων.

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λανθασμένη, αστήρικτη και άδικη γιατί θα δημιουργήσει μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους δημότες των ανωτέρω Κοινοτήτων, τους εργαζόμενους, τους σπουδαστές και όλους όσους έκαναν καθημερινά χρήση του τρένου για την Αθήνα με φτηνό εισιτήριο και επέστρεφαν αυθημερόν στα χωριά τους.

Λόγω της σημερινής οικονομικής κρίσης, είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η χρήση των τρένων και αυτό αποδεικνύεται με την καθημερινή πληρότητά τους, μέχρι και όρθιους, καθιστώντας έτσι τα δρομολόγια κερδοφόρα.

Για το θέμα αυτό είχαν διαμαρτυρηθεί και παλαιότερα οι Τοπικές Κοινότητες και τότε είχαν τύχει της ευμενούς αντιμετώπισης εκ μέρους του ΟΣΕ (βλ. έγγραφο 1846968/Φ.355/21.12.2012). Για τους ίδιους λόγους έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με επιστολή (αριθ.10274/24.7.2015) και οι Δήμοι Λαμίας, Λιβαδειάς και Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Κατόπιν των ανωτέρω εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και,

εισηγούμαστε:

Να ζητηθεί από τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Καρόλου 1 - Αθήνα 10437) να ανακαλέσει την απόφασή της για την κατάργηση των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 1510, 1511 για το τμήμα Αθήνα - Λιανοκλάδι - Αθήνα και να συνεχίσουν να εκτελούνται του λοιπού, όπως και πριν, σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δελφών κοινοποίησε τη συγκεκριμένη απόφασή του, που λήφθηκε ομόφωνα, προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, τον Βουλευτή Φωκίδας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: