Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. Δελφών: Θέλουν πίσω το 80% των ανταποδοτικών

 


«Είναι άδικο ο κάτοικος των Δελφών να πληρώνει τέλος καθαριότητας, χωρίς αυτή να υφίσταται», επισημαίνουν.
-Το 10% από τα εισιτήρια του Μουσείου διεκδικεί η κοινότητα και ζητεί τη βοήθεια του Βουλευτή Φωκίδας.

Ημερομηνία δημοσίευσης:09/08/2015

 Επιστροφή του 80% των ανταποδοτικών διεκδικεί η Τοπική Κοινότητα Δελφών σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν καθαρίζεται η περιοχή, ούτε ηλεκτροφωτισμός γίνεται όπως πρέπει. 
Ζητούν μάλιστα την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα αξιώνουν τέλος της τάξης του 10% επί των εισιτηρίων του Μουσείου και ζητούν την αρωγή του Βουλευτή Φωκίδας για να το πετύχουν!
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής: 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με την λειτουργία του Καλλικράτη, έχει επιφέρει  ανεπανόρθωτη ζημία στην εικόνα της πόλης μας. Η κοινότητα μας , παρά το παγκοσμίως αναγνωρισμένο της όνομα, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από την έλλειψη πόρων και προσωπικού. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες της κοινότητας μας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω χορηγιών και συνεργασιών με ιδρύματα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά  και εταιριών που φέρουν το όνομα ΔΕΛΦΟΙ,  τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Για το λόγο αυτό προτείνω, να ασκηθεί πίεση τόσο  στο Υπουργείο Οικονομικών , όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω και του Βουλευτού του νομού μας, έτσι ώστε ποσοστό 10% επί του εισιτηρίου του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών να αποδίδεται στην κοινότητα Δελφών.  
Επίσης θεωρώ επιβεβλημένη την επιστροφή σε ποσοστό 80% των ανταποδοτικών φόρων στις κοινότητες. Αυτή είναι άλλωστε η λογική της ανταποδοτικότητας στην φορολογία. Είναι άδικο ο κάτοικος των Δελφών να πληρώνει τέλος καθαριότητας, χωρίς αυτή να υφίσταται, η τέλος φωτισμού για ανύπαρκτους λαμπτήρες.  Ένα ποσοστό 20% θα πρέπει να παραμένει στον κεντρικό Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα σε μικρούς οικισμούς. Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε στο Δημοτικό συμβούλιο, να κάνει αποδεκτή την πρόταση μας, τόσο για λόγους  ουσίας  όσο και για λόγους ισονομίας.  
Η σημερινή εικόνα των Δελφών φέρνει βαθιά θλίψη τόσο στους κατοίκους, όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: