Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Μόνο με κάρτες οι συναλλαγές πάνω από 30 ή 40 ευρώ

Μόνο με κάρτες οι συναλλαγές πάνω από 30 ή 40 ευρώ

Τα capital controls και η επιτυχία στη χρήση του πλαστικού χρήματος έβαλε ιδέες στην κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εκτός από τα μέτρα που μελετώνται και εξήγγειλε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης για φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι εκτός των άλλων στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι συναλλαγές πάνω από 30 ή 40 ευρώ με ρευστό και να διενεργούνται υποχρεωτικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Η δεύτερη παρέμβαση που μελετάται είναι η διατήρηση στα σημερινά περίπου όρια του ποσού που θα μπορούν να παίρνουν από τους λογαριασμούς τους οι καταθέτες.

Από το μέτρο αυτό θα εξαιρούνται, αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συνταξιούχοι των ορεινών χωριών οι οποίοι θα μπορούν να εισπράττουν ολόκληρη τη σύνταξη από τον ταχυδρόμο, καθώς και οι κάτοικοι των νησιών όπου δεν υπάρχει τραπεζικό κατάστημα.

Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες Αλεξιάδη, αρμόδιοι παράγοντες ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γενίκευση της χρήσης του πλαστικού χρήματος και επομένως την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΑΧΡΗΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ....... Α ΡΕ ΣΥΡΙΖΑ....... ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL.........

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΕΚΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ήθελες να τα κρύψεις ε; Παρ'τη σακούλα τώρα.

Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης είπε...

Η Κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται στον ορθό δρόμο. Είναι καιρός επιτέλους, να απαγορευτεί η κάθε είδους αγοραπωλησία με μετρητά. Μόνον έτσι θα βγουν από τα σεντούκια τα μαύρα χρήματα που έχει ο κόσμος στα σπίτια του και θα τονωθεί η αγορά. Σε κάθε περίπτωση όμως, για τον εξορθολογισμό του οικονομικού προβλήματος της Πατρίδος μας, απαιτείται ο -όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται- σχηματισμός Οικουμενικής Κυβερνήσεως Τεχνοκρατών, υπό την προεδρία του ήδη εξόχως πετυχημένου πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ή του Γιάννη Στουρνάρα.

Ανώνυμος είπε...

ΩΩΩΩ κύριε Τεχνοκράτη! Εκάματε blog? Ανεβάστε και κάνα άρθρο ή ανάλυση να έχουμε να λέμε να περνά η ώρα.