Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα, χωρίς όμως Βενιζέλο


Με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι θα δεχόταν μια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, με αφορμή δημοσιεύματα, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» επί της αρχής στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης για συζήτηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνουν αποστάσεις από μία τριμερή συνάντηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «αν είναι και ο κ. Βενιζέλος θα έχει άλλη μορφή. Είναι εντελώς διαφορετικό αν τον καλέσει μόνο ο κ. Σαμαράς και είμαστε ανοιχτοί».

Για το περιεχόμενο της συνάντησης, στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και ξεκαθαρίζουν ότι «περιθώριο συνεννόησης για ζητήματα που αφορούν το χρέος και έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν».

«Δεν μπαίνουμε στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης» σημειώνουν και υπενθυμίζουν ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει δυο αιτήματα, για να υπάρξει έδαφος ελάχιστης συνεννόησης: Εκλογές και διερεύνηση από κοινού ενδεχομένως πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν έγιναν αποδεκτά. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής συνεννόησης» επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων, θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό».​

Ν.Σ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: