Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Χάσαμε ήδη 500 δισεκατομμύρια σε αξία ακινήτων. Σε λίγο θα χάσουμε και τα ακίνητα.


995ae__524fde7b8916a023b56a550390ce7889_M 

Από το 2009 μέχρι σήμερα χάσαμε περίπου 500 δισεκατομμύρια ευρώ από την αξία των ακινήτων περιουσιών μας!!!! Ναι δεν διαβάσατε λάθος.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, από τα Ε9 των Ελλήνων προκύπτει ότι η συνολική αξία των περιουσίων μας, με αντικειμενικές αξίες του 2007, οι οποίες ισχύουν και σήμερα, ανέρχεται σε 1 τρισεκατομμύριο ευρώ. 

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι πριν την κρίση οι πραγματικές αξίες ήταν τουλάχιστον 20% πάνω από τις αντικειμενικές και σήμερα είναι περίπου στο 60% των αντικειμενικών, τότε έχει χαθεί περίπου το 50% των πραγματικών αξιών των ακινήτων. Αυτό περίπου μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 500 δισεκατομμυρίων ευρώ πραγματικής αξίας ακινήτων.

Δηλαδή οι Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων έγιναν φτωχότεροι, μόνο από τα ακίνητα, περίπου 500 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το συνολικό χρέος της χώρας προς τους δανειστές είναι περίπου 320 δισεκατομμύρια. Βλέπετε δηλαδή πως ένα χρέος χρησιμοποιείται από τους δανειστές για να χαθούν πολλαπλάσιας αξίας περιουσίες!!!

Παρόλα αυτά όμως, ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα τέλη και οι επιβαρύνσεις επιβάλλονται από τους δανειστές και την κυβέρνηση πάνω στο πλασματικό 1 τρισεκατομμύριο των αντικειμενικών αξιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Μέχρι στιγμής έχουμε χάσει σε αξία ακινήτων. Όμως, αν δεν κάνουμε κάτι, σε λίγο θα αρχίσουμε να χάνουμε και τα ίδια τα ακίνητα. Αυτό είναι ίσως το μεγάλο κόλπο με το μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Σκότωσαν την αγορά του ακινήτου, προκάλεσαν ανεργία και πτώση των αξιών, με στόχο προφανώς τις ίδιες τις περιουσίες.

Ακόμα μπορούμε, φτάνει να ξυπνήσουμε….

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: