Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

OAEE: Ειδοποιητήρια σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες με απειλή κατάσχεσης ή εμπλοκής συνταξιοδότησης

Ατομικές ειδοποιήσεις άμεσης εξόφλησης εισφορών ή ρύθμισης οφειλών αναμένεται να λάβουν 99.140 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ οι οποίοι έχουν χρέη προς τον οργανισμό που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με υπουργική απόφαση, προβλέπεται ότι εάν διαπιστωθεί οφειλή μεγαλύτερη από το ποσό (20.000 ευρώ), που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να εξοφλήσει το επιπλέον ποσό εφάπαξ για να συνταξιοδοτηθεί.

Εν προκειμένω, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ θα λάβουν ειδοποιητήρια από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Πρόκειται για 99.140 περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 370.000 ασφαλισμένοι έχουν 7 εκατ. ευρώ χρέη προς τον οργανισμό.

Στους ασφαλισμένους που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ αποστέλλεται «ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών» με την οποία ενημερώνονται ότι εντός 20 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης θα πρέπει να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση.

Σε διαφορετική περίπτωση, το ΚΕΑΟ θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατάσχεση, πλειστηριασμός, κατάσχεση εις χείρας τρίτων).
Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας εμποδίζει τη συνταξιοδότηση ακόμη και διαδοχικά ασφαλισμένων οφειλετών αν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους όταν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου, θα συντάσσεται έγγραφο οφειλής το οποίο θα κοινοποιείται στον υποψήφιο συνταξιούχο έως ότου εξοφλήσει το επιπλέον ποσό εφάπαξ.

www.reporter.gr                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: