Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης στο CNBC: Θα απολύσουμε τους 6500 υπαλλήλους


Το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο έχει μειωθεί ήδη 30% και το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί, τονίζει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο CNBC.

Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Τονίζει δε, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την εξαετή ύφεση.

Επαναλαμβάνει παράλληλα πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί, αν και επισημαίνει πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα. Επισημαίνει ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα. Σημειώνει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.

Ερωτηθείς για το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test επισημαίνει ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σχολιάζοντας την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη σημειώνει ότι είναι ανησυχητική η εικόνα σε ότι αφορά τον αποπληθωρισμό.

airetos.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''ΘΕΙΟΣ''....ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΧΛΙΔΗΣ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΠΑΙΤΗ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΙΟΙ ΣΗΜΙΤΑΙΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΟΙ ΣΑΜΑΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΑΝ ΚΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

320.000 ευρώ στην κόρη της Ντόρας από τον Ερυθρό Σταυρό

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 3, 2013
ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΠΩΣ «ΜΟΙΡΑΖΕ» Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ
Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων. Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη (φωτό), μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.
Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών! Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων. Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη. Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».
Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ: Τι σχέση έχει η Αλεξία Μπακογιάννη με τον ΟΠΑΠ;
Γράφει το ΞΩΤΙΚΟ

Ο ΟΠΑΠ έκανε μεγάλο "ψυχικό"...

τακτοποίησε ένα "άνεργο" στόμα από μεγαλό πολιτικό τζάκι ως Σύμβουλο Διοίκησης για θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο μπλογκ anemosantistasis, την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΣΕΟ της ΟΠΑΠ ΑΕ τσέχικης καταγωγής παρουσίασε, επισήμως, στους υπηρεσιακούς παράγοντες την κ. Αλεξία Μπακογιάννη και οι πάντες αιφνιδιάστηκαν...

Δεν καταλαβαίνω βρε παιδιά τον αιφνιδιασμό...


Αυτές οι σχέσεις εργασίας δεν μου φαίνονται καθόλου μα καθόλου παράξενες...

Ποιοι θα δουλέψουν σε τέτοιες θέσεις; Η κόρη του γείτονα του φούρναρη που έκανε σπουδές επικοινωνιολογίας αλλά είναι κόρη φούρναρη, τουτέστιν... θα την φάει η μαρμάγκα!!!

Αχ αυτές οι γονικές παροχές... Κρατάνε διαχρονικά στο πέρασμα του χρόνου..............
στις 12:10 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ 16 ΔΩΜΑΤΙΩΝ;;;;;;
Γράφτηκε από τον geoathanas Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 00:00

μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
E-mail
Σχολιάστε πρώτοι!

ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ 16 ΔΩΜΑΤΙΩΝ;;;;;;
http://olympiada.files.wordpress.com/2014/07/wpid-20140726103924.jpg
Μόνον δεκαέξι δωμάτια διαθέτει η συγκεκριμένη έπαυλις. Οτι πρεπει για πολύτεκνους. Τουρiσμ μπιζνες.
Και το εχτισε, και το νοικιαζει….
Ποθεν εσχες τα λεφτα να το χτισεις Αλεξια ;
Ουτε ο Μπιλ Γκειτς με 16 δωματια εξοχικο(!!!) σπιτι….
Follow the money
Δημητρης Καμμενος

Η συμπεριφορά αυτή των λεγόμενων “επωνύμων” καταδεικνύει την σαπίλα της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που εθίστηκε στην άνευ όρων εκμετάλλευση της από μια διαφθαρμένη «ελίτ». Η Αλεξία Μπακογιάννη ίσως να μην έκανε κάτι παράνομο, με την στενή νομική έννοια. Τα τεράστια σπίτια όμως αποτελούν δείγματα συμπεριφοράς μιας πολιτικής «κάστας» η οποία αδιαφορεί και περιφρονεί τον λαό. Σε άλλες χώρες, αυτά τα «μικρά-μικρά» σκανδαλάκια (στην Ελλάδα σκάνδαλο είναι μόνο αν τα μηδενικά στα ποσά είναι έξι-εφτά τουλάχιστον…) θα ταρακουνούσαν τον πολιτικό κόσμο. Εδώ απλώς τα θεωρούμε δεδομένα και «φυσιολογικά»…

Αλεξία Μπακογιάννη [πηγή αποκόμματος: RealNews μέσω papatzides.blogspot.com, 18/07/2009]



‘Οι Παπατζήδες’
«Ακολουθεί τις συνήθειες του παππού της η Αλεξία Μπακογιάννη»
18 Ιουλίου 2009

Σε ένα σπίτι χολιγουντιανών διαστάσεων στη Τζιά είναι το “παλάτι” της Αλεξίας Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Βάρσο… σύμφωνα με τη Realnews…

Tι άλλο έχει που το κάνει να ξεχωρίζει… Πισίνα 250 τετραγωνικών με αμμουδιά…
Γιατί ξεχώριζε το σπίτι του Παππού της στα Χανιά… Για τα 7 WC !

Ρε πως προοδεύει το Μητσοτακέικο…Με αιματηρές οικονομίες και σκληρά παζάρια…όπως αυτά του Κυριάκου και της Μαμάς Ντόρας για τις κατσαρόλες και τα μίξερ με την Siemens του υπόδικου Χριστοφοράκου!
Διαβάστηκε 818 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

1
2
3
4
5

(1 Ψήφος)