Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι καρχαρίες προτιμούν τους άνδρες Οι επιστήμονες μελέτησαν, διαπίστωσαν και απορούν…


Επιστήμονες στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι οι καρχαρίες όταν πρόκειται να επιτεθούν σε άνθρωπο προτιμούν τους άνδρες από τις γυναίκες. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Μποντ μελέτησαν, για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, τα στοιχεία από δεκάδες επιθέσεις καρχαριών από το 1982 μέχρι το 2011.

 

Όπως διαπίστωσαν, το 84% των θυμάτων ήταν άνδρες ενώ όταν ο καρχαρίας δάγκωνε μία φορά το θύμα του τότε αυτή η δαγκωνιά ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό μοιραία για τους άνδρες απ΄ότι για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πειστική εξήγηση για την προτίμηση των καρχαριών στους άνδρες.

 

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνδρες παραμένουν περισσότερη ώρα στο νερό από τις γυναίκες.

 

 

 

 Πηγή: www.lifo.gr

 

Επιστήμονες στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι οι καρχαρίες όταν πρόκειται να επιτεθούν σε άνθρωπο προτιμούν τους άνδρες από τις γυναίκες. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Μποντ μελέτησαν, για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, τα στοιχεία από δεκάδες επιθέσεις καρχαριών από το 1982 μέχρι το 2011. Όπως διαπίστωσαν, το 84% των θυμάτων ήταν άνδρες ενώ όταν ο καρχαρίας δάγκωνε μία φορά το θύμα του τότε αυτή η δαγκωνιά ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό μοιραία για τους άνδρες απ΄ότι για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πειστική εξήγηση για την προτίμηση των καρχαριών στους άνδρες. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνδρες παραμένουν περισσότερη ώρα στο νερό από τις γυναίκες. Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΑΡΟΣ ΓΕΜΙΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΗΡΕΣ.ΡΕ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ.