Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα μπάζα από την πισίνα του έριξε στο δάσος ο mr. Jumbo! Εμπλοκή του δημάρχου Κηφισιάς

bakakis
Τα μπάζα από τη πισίνα του έριξε στο δάσος ο mr. Jumbo Απόστολος Βακάκης! Για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 100.200 ευρώ, με την κατηγορία πως μπάζωσε 4 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης στην Κηφισιά με χώματα που προέρχονταν από την πισίνα του των 700 τ.μ.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά,, πως ρίχτηκαν τεράστιες ποσότητες χώματος που προέρχονταν από τις εκσκαφές που έγιναν για την κατασκευή πισίνας 700 τ.μ. στη βίλα του επιχειρηματία. Η συγκεκριμένη έκταση, που βρίσκεται στον Κοκκιναρά, στην οδό Φανόπουλου, είχε καεί το 2007 και ο δήμαρχος Κηφισιάς είχε προχωρήσει στην αναδάσωση της περιοχής.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες ένα χιλιόμετρο πιο πάνω ο επιχειρηματίας Βακάκης, έφτιαχνε σπίτι με πισίνα. Για τα συγκεκριμένα 4 στρέμματα πάντως που «μπαζώθηκαν», αντιδικεί με το δασαρχείο καθώς τη θεωρεί ιδιωτική δασική έκταση (άρα θεωρεί πώς έχει δικαίωμα να ρίξει τα μπάζα από την πισίνα του) ενώ το δασαρχείο δημόσια.
Η εμπλοκή του δημάρχου Κηφισιάς
Στην υπόθεση ενεπλάκη λόγω των καταγγελιών των κατοίκων και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη (ως γενικός γραμματέας της), όμως το αίτημα αναβολής, ώστε να είναι παρών και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δεν έγινε δεκτό.
Η εμπλοκή του δημάρχου έγινε με μαρτυρικές καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιώτης εργολάβος (ο οποίος σήμερα έχει αποβιώσει) που είχε αναλάβει την ρίψη των μπάζων, είχε πει σε κατοίκους διάφορες και εν πολλοίς αντικρουόμενες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες λειτουργούσε εκ μέρους του δήμου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι και η πλευρά Βακάκη, αναγνωρίζει πώς η ρίψη έγινε με εντολή του επιχειρηματία και ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχε ο δήμος. Αυτό κατέθεσε μάλιστα στο δικαστήριο ο μάρτυρας απ΄ την πλευρά του κ Βακάκη, μηχανικός κ. Προεστάκης.
Ο συνήγορος του δημάρχου Λεωνίδας Λώρας προσκόμισε μάλιστα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει ανοιχτή αντιδικία του δήμου με τον επιχειρηματία, αφού έχει διαταχθεί η κατεδάφιση ενός τοιχίου που υπήρχε στην επίμαχη έκταση αλλά και δυο πύλαρ της ΔΕΗ.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αθωωθεί ο δήμαρχος για όλες τις κατηγορίες, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη γνώση του για το περιστατικό, και να καταδικαστεί ο επιχειρηματίας μόνο για την κατηγορία του μπαζώματος της έκτασης. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 100.200 ευρώ, ενώ έκρινε ένοχο με πλειοψηφία 2-1 (μειοψηφούντος του πρόεδρου του δικαστηρίου) και τον δήμαρχο και του επέβαλε την ίδια ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: