Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ… ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια φωτογραφία από τις γυμναστικές επιδείξεις το καλοκαίρι του 1969, δημοσιεύουμε σ’ αυτό το φύλλο μας. Συγκεκριμένα είναι μετά από μια δοκιμασία όπου τα παιδιά, με δεμένα τα χέρια πίσω, προσπαθούσαν να φάνε τα λουκούμια που ήταν σε μια σακούλα που την είχαν τοποθετήσει πάνω σε κουρελού!

Στην φωτογραφία είναι μαθητές της Στ’ Δημοτικού, δηλαδή παιδιά που είχαν γεννηθεί το 1957 εκτός από έναν-δύο που ήταν λίγο μεγαλύτεροι και τον Σπύρο Παν. Γλυμή, που ήταν μαθητής της Ε’ τάξης αν και είχε γεννηθεί το 1959 (επειδή είχε γεννηθεί στις αρχές είχε «κερδίσει χρονιά»).
Ας δούμε ποιοι είναι οι μαθητές εκείνης της εποχής, από αριστερά: Χαράλαμπος Νικ. Κοκκίνης, Ευστάθιος Δημ. Καραηλιάς, Ευθύμιος Γεωργ. Παύλος, Κώστας Ευστ. Αγαπητός, Ευθύμιος Ιωάν. Λαλλάς, Σπύρος Παναγ. Γλυμής, Ευθύμιος Νικ. Κωστόπουλος, Ευθύμιος Ιωάν. Κουμπούρης, ο δάσκαλος Δημήτριος Καμπούρης και Ευθύμιος Νικ. Ντούρος.
Οι περισσότεροι από τους θεατές είναι λογικό, μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια, να μην βρίσκονται στη ζωή. Άλλωστε δεν είναι κι εύκολο να διακρίνουμε κάποιους.
Ευχαριστούμε τον Μπάμπη Νικ. Κοκκίνη που μας έστειλε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία μέσα από την οποία επιβεβαιώνεται η δυναμικότητα του χωριού μας πριν από 40-50 χρόνια.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αγιαθυμιώτικα Νέα ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 90 • ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: