Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΙΤΕΑ: Σχετικά με τις νέες δολοφονίες ζώων


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ελάχιστα πια τα αδέσποτα στην Ιτέα- Κίρρα, γιατί ο «ζήλος» κάποιων που αισθάνονται ως «ανώτερα» όντα με ψυχή σκοτεινή και ρόλο «θεού» της ασπλαχνίας τα έστειλε στο θάνατο με επώδυνο πάντα τρόπο.
Είπαμε πως το θέμα θα τελείωνε κι οι ψυχούλες δε θα κινδύνευαν πια, μιας κι αυτά τα λίγα ζώα είναι τελείως ακίνδυνα, παιχνιδιάρικα, αρκεί να έχεις την ελάχιστη ευαισθησία κι έλλειψη προκατάληψης να ξεχωρίσεις το παιχνίδι από την επίθεση, και χωρίς να απειλούν τη δημόσια υγεία μετά από τις μαζικές στειρώσεις που οδήγησαν στον έλεγχο της αναπαραγωγής τους, τους  εμβολιασμούς, τις  αποπαρασιτώσεις και το τσιπάρισμά τους από ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων και μέλη της ομάδας μας στις 19 και 20 Οκτωβρίου στην Ιτέα.
Μα μάλλον υπεραισιοδοξήσαμε,  γιατί οι «θεοί» του μίσους απέναντι στη ζωή ξαναχτύπησαν. Ο πρόσφατος απολογισμός είναι δυο κουτάβια ούτε καν πέντε μηνών που ξένοιαστα έπαιζαν στο λόφο των Αγίων Αναργύρων και χάθηκαν μετά από δυο επιθέσεις, την πρώτη φορά το δηλητήριο είχε αργή επίδραση και προλάβαμε να τα σώσουμε, αλλά ο «θεός» που είχε αποφασίσει το θάνατό τους ξαναχτύπησε με κάτι πιο αποτελεσματικό κι έτσι ο πιο λαίμαργος ο Αζόρ βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου κι η αδερφή του η Πέρσα στις 26 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα με την Πέρσα, πρωί η Βενετία Μαντά έβγαλε βόλτα το λαμπραντόρ της, πραγματικό μέλος της οικογένειάς της, το μωρό της, στη μαρίνα κι εκεί καραδοκούσε άλλο δηλητήριο που δρα ακαριαία και πάει κι αυτό το ζώο. Ενώ την προηγούμενη μέρα κι άλλο δεσποζόμενο σκυλί φολιάστηκε μέσα στην αυλή που ζούσε.
               
                       Η Πέρσα στις 22-11-2013                  και            στις 26-11-2013
Δεσποζόμενα ή μη τα ζώα βρίσκονται στο έλεος των απολίτιστων κι ανάλγητων όντων που μέσα στην έπαρσή τους και τη φονική τους μανία δε συλλογίζονται πως τα δηλητήριά τους μπορούν να προκαλέσουν θύματα από μικρά παιδιά που κάνουν βόλτα στους ίδιους χώρους, μαρίνα, λόφος Αγίων Αναργύρων ή αλλού όπου μπορεί να συνυπάρχουν ζώα κι άνθρωποι.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και κυρίως αυτοί που εκθέτουν τη ζωή σε ταξίδι χωρίς επιστροφή. Τα πλάσματα όλα είναι δημιουργήματα κι ευθύνη του μοναδικού Θεού τον οποίο δεν έχει δικαίωμα κανείς να τον υποκαθιστά. Ας έχουν υπόψη τους οι ψυχροί εκτελεστές ότι και ο νόμος αλλά κι ο Θεός θα τους κρίνουν. Ας μην κοιμούνται ήσυχοι μέσα στην αλαζονεία τους!
                                                                        ΟΜΑΔΑ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: