Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ: Δεν έχει καταβληθεί το ειδικό τέλος από τις ανεμογεννήτριες. Τι απαντά ο Συνήγορος του Πολίτη


Συνήγορος του Πολίτη: «Κωφεύει» η ΔΕΗ για το ζήτημα τέλους εγκατάστασης ΑΠΕ σε οικισμό της Φωκίδα
Μετά από αναφορά κατοίκων του οικισμού Βουνιχώρας Φωκίδας, όπου έχουν εγκατασταθεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι η ΔΕΗ ΑΕ δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή του ειδικού τέλους εγκατάστασης σε αυτούς.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η ΔΕΗ ΑΕ δεν έχει εκπληρώσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση παρά το ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής από την εταιρεία στην οποία ανήκουν τα αιολικά πάρκα, το σχετικό ποσό έχει παρακρατηθεί για να τους αποδοθεί.
Γι αυτό τον λόγο και επειδή, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τα ανωτέρω ποσά θα έπρεπε να καταβληθούν στην τοπική κοινότητα, οι κάτοικοι είχαν απευθύνει σχετικό ερώτημα στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο ουδέποτε απαντήθηκε.
Αρχικά, η ανεξάρτητη Αρχή επικοινώνησε με τον ΛΑΓΗΕ, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Στη συνέχεια, έστειλε έγγραφο στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, στις 28-2-2013, με το οποίο τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς επίσης και για τη μη ανταπόκριση των υπηρεσιών της Επιχείρησης. Επίσης, ζήτησε τις απόψεις του σχετικά με την καθυστέρηση ως προς την εκπλήρωση των εκ του νόμου υποχρεώσεων της ΔΕΗ ΑΕ.
Ωστόσο, ο Συνήγορος του Πολίτη ουδέποτε έλαβε απάντηση στο έγγραφό του από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ και οι κάτοικοι της Βουνιχώρας δεν έχουν ακόμα λάβει τα ποσά που δικαιούνται.
AMΠE
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ! Η ΔΕΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΛΑ ! Η ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?????? ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ????? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ !! ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ κ. ΣΤΑΘΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΥΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ !!!!! Η ΑΣΠΑΣΙΑ Ν Α Ι ΣΕ Ο Λ Α !!!!