Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Υπέργηροι Μητροπολίτες με αλτσχάιμερ και άνοια μπορούν να διοικούν; (video)




«Απόφαση-σταθμό για την Εκκλησία» είχε χαρακτηρίσει ακριβώς πριν δυο χρόνια, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, την απόφαση του μητροπολίτη Ζακύνθου να παραιτηθεί από τον επισκοπικό θρόνο.
Ακολούθησαν και άλλες, ελάχιστες όμως, μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα, με τις αδυναμία διοίκησης πολλών μητροπόλεων, λόγω ασθενειών ή γήρατος των μητροπολιτών.
Το θέμα επανήλθε μετά την θαρραλέα απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να παραιτηθεί και αναμένεται πλέον να μπει στην ατζέντα των συζητήσεων της διαρκούς ιεράς συνόδου με δεδομένο ότι ο αριθμός των ελληνικών μητροπόλεων που υπολειτουργούν ή διοικούνται από συνεργάτες ακόμη και συγγενείς υπέργηρων μητροπολιτών είναι πλέον διπλάσιος.
 
Πρέπει να βρεθεί τόπος όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι μητροπολίτες που θα παραιτηθούν δήλωσε ο επίσκοπος της Φθιώτιδα, υπερασπιζόμενος την δράση των δυο υπερήλικων συναδέλφων του της Φωκίδας και της Ευρυτανίας.

 

ΠΗΓΗ:www.lamiaster.gr
ΑΠΟ: www.amfissapress.gr
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο λεφτά μα μην ζητήσουν..... Εμένα πάντως κάτι μου μυρίζει

Ανώνυμος είπε...

Οι σεβάσμιοι γέροντες πρέπει να αποσύρονται πριν να φθασουν σε βαθιά γεράματα και να ελευθερώσουν τις θέσεις για τους νέους μητροπολίτες οι οποίοι πρέπει να είναι κοντά στη κοινωνία να έχουν το κουράγιο να ασχοληθούν με τους νέους και να τους ενθαρρύνουν και να τους κατευθύνουν στον αθλητισμό να κάνουν εκδρομές και με τους νέους όχι μόνο με το καπη και να γυρίζουν την ελλάδα που έχουμε τόσα μέρη όμορφα.