Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Οι δανειστές μας έπαθαν αμόκ και ζητούν τον ουρανό με τα… άστρα!

Οι δανειστές μας έπαθαν αμόκ και ζητούν τον ουρανό με τα… άστρα!

Στόχος των Ευρωπαίων «φίλων» μας είναι να μπει πωλητήριο σε εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές ακόμα και σε κρατική γη...
Δεν είναι μόνο τα «φιλέτα» του ΤΑΙΠΕΔ, που θέλουν να πουλήσουν οι δανειστές μας, αλλά... ό,τι κινητό και ακίνητο κυκλοφορεί στο ελληνικό έδαφος, όπως φαίνεται.
Όπως αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση των ESM - EFSF λίγο ως πολύ απαιτούν την επέκταση των υπό αποκρατικοποίηση «ασημικών» της χώρας σχεδόν σε όλο το φάσμα της κρατικής περιουσίας.
Μεταξύ όσων ενδιαφέρουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης είναι η έκταση του Ελληνικού, τα κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ και οι υποδομές των τραίνων, τα νοσοκομεία που κλείνουν ως κτήρια και άλλα 2.489 κτήρια του υπουργείου Πολιτισμού, γεωργικές περιοχές του ΟΠΕΚΕΠΕ και δικαστικά μέγαρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι πιστωτές θέλουν οι παραπάνω ιδιοκτησίες να αξιοποιηθούν ως εξοχικές κατοικίες, resorts, γήπεδα γκολφ και spa, ενώ ένα μέρος θα εξελιχθεί σε αναπτύξεις ηλιακής ενέργειας.
Επίσης, επιθυμούν  να αναπτύξουν τον ιατρικό τουρισμό, κυρίως για εύπορους, ενώ σκέφτονται και την πώληση μικρών νησιών και βραχονησίδων.
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει στην έκθεση, υπάρχει ενδιάφερον ακόμα και για εκκλησίες αλλά και για φυλακές.
Μάλιστα στη σελίδα 8 του απόρρητου εγγράφου υπάρχει αναφορά στις εκτάσεις νησιών που πρέπει να πουληθούν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα πώλησης μικρών νησιών ή βραχονησίδων που στο παρελθόν είχε τεθεί από γερμανικά δημοσιεύματα και είχε διαψεύσει τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ουσιαστικά με αυτές τις νέες αξιώσεις ο ESM υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση και θέτει νέες αξιώσεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: