Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ... Τι ζήτησαν οι κάτοικοι και τι απάντησε ο Δήμαρχος

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ 31η Αυγούστου 2013

Το Σάββατο  31η Αυγούστου στην Βιβλιοθήκη του χωριού μας έγινε συνέλευση των κατοίκων παρουσία του Δημάρχου Δελφών Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, εκπροσωπώντας την Σουβάλα έκανε έναν απολογισμό και ανέφερε θέματα, προβλήματα και αιτήματα του χωριού ... ζητώντας την ικανοποίηση τους από τον εκλεγμένο Δήμαρχο Δελφών .
 Ένας καλοπροαίρετος  ακροατής , αλλά και άμεσα ενδιαφερόμενος, διαπίστωνε το δίκαιο των αιτημάτων, όπως
- Την δημιουργία ενός σύγχρονου ασφαλούς δικτύου ύδρευσης της Κάτω αλλά και της Πάνω Σουβάλας , με αντίστοιχη λογικότερη τιμολόγηση του παρεχόμενου νερού
- Την δημιουργία ενός χώρου υγιεινής απόρριψης λυμάτων (και όχι στο ποτάμι)
- Την τακτική γενική καθαριότητα του χωριού και των παραπλήσιων δασικών και μη χώρων
- Την ανάπλαση Δημοτικών χώρων καθώς και της Πλατείας της Κεριάς και της πηγής της Αγ. Βαρβάρας
- Την παραμονή του Πυροσβεστικού κλιμακίου στην Σουβάλα για λόγους προφανέστατους
- Την παραμονή του Αστ. Τμήματος στην Γραβιά , για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια όλων μας ,αλλά και την υποστήριξη των δικών μας πλέον , χιονοδρομικών κέντρων
- Την αξιοποίηση του άδειου πλέον κτηρίου του Γυμνασίου για λόγους οικονομίας , αλλά και ορθολογικής λειτουργίας των Υπηρεσιών , των διαφόρων Συλλόγων , ΚΕΠ κλπ
- Τον καθαρισμό Ξηριά και άλλων ρεμάτων για λόγους , βασικά , προστασίας του χωριού
- Για την μετάταξη της τιμής ζώνης σε χαμηλότερα και πιο ρεαλιστικά επίπεδα
- Την ανάκληση της επέκτασης του Δρυμού
- Την αξιοποίηση της δωρεάς του σπιτιού  Ι. Μαρέ σαν πολιτιστικός χώρος , σαν μουσείο αναφερόμενο στην προσφορά του Δωρητή στον Πολιτισμό , η ακόμη και σαν Λαογραφική Στέγη
Αυτά σε γενικές γραμμές ζήτησε ο Πρόεδρος .
Ο Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο,  απαντά κατηγορώντας τον Πρόεδρο ότι αναφέρεται σε όλα αυτά τα θέματα και τα προβλήματα ,σαν να είναι ανεύθυνος Παρατηρητής  . Επίσης αναφέρει ότι δεν παρέστη ( ο Πρόεδρος) σε συνέλευση όλων των Προέδρων των υπό τον Δήμο κοινοτήτων . Ντροπή του τού Προέδρου που έδειξε ύψιστη ασέβεια με την αναιδή απουσία του.
Και είπε απαντώντας :
Έχουμε -60% χρηματοδότηση από το Κράτος ,οπότε μη ζητάτε πολλά [«Στο κάτω-κάτω δεν είσαστε Γραβιά!!!» (αυτό είναι δικό μου)]
Το υδρευτικό ΘΑ το λύσουμε εν καιρώ, δεν έχουμε πιστώσεις
Στην παρατήρηση του Κου Α. Πλατιά ότι το νερό της Αγ. Βαρβάρας είναι επαρκέστατο και ο το νερό του Πλάτανου πάσχει , ούτος δεν απήντησε !
Η Σουβάλα δεν χρειάζεται περισσότερη φροντίδα γιατί είναι Πεντακάθαρη , αφήστε που λειτουργεί όλος ο Δημ. Φωτισμός αποφάνθηκε .Όσο για τις αναπλάσεις αποκρίθηκε : «εν καιρώ» !
Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο όντως το προτιμά στην Σουβάλα, παρά στην Ιτέα
Στην ορθή παρατήρηση του κου Γ. Κυρίτση για το Αστ. Τμήμα, αντιλήφθηκε  ότι είναι σωστή η πρόταση και είπε ότι ΘΑ την υποστηρίξει
Για την αξιοποίηση του Γυμνασίου είπε «Τι θέλετε ακριβώς να κάνετε εκεί; Έχετε κάτι να προτείνετε;»
Στην παρέμβαση του Προέδρου «Κύριε Δήμαρχε Σας έχουμε έγγραφες προτάσεις για όλες τις χρήσεις, που έχουμε ανάγκη σαν Κοινότητα»   απαντά , ότι όντως έχουν γίνει τέτοιες προτάσεις αλλά είναι ανεπαρκείς και ελλιπείς .
Σε ερώτηση που του έγινε «Σε τι συνίσταται η ανεπάρκεια των προτάσεων, ώστε να καθιστά ανέφικτη την υλοποίηση λύσεων;» Δεν απάντησε .
Ούτε μετά από έντονες οχλήσεις απάντησε.  Απέφυγε όχι εύσχημα, αλλά χοντροκομμένα με απαξιωτικές φράσεις  “καλά-καλά/ εντάξει”
Η ουσία , βέβαια,  καθώς διαφάνηκε από την στάση του  Άρχοντα , είναι η άρνηση υποστήριξης του χωριού, όχι για ουσιαστικούς λόγους , αλλά για πολιτικάντικους, διαδικαστικούς  λαβυρινθώδεις λόγους και για προσωπικές αντιπαλότητες Δημάρχου-Προέδρου, που απασχολούν κατ΄ ελάχιστο την Κοινότητα. Στο συμπέρασμα αυτό φτάνει ο καθένας , όταν ακούει τον Δήμαρχο να λέει για σωρό αιτημάτων, για σωρό θεμάτων (λες και είναι ντάνες αχρήστων) , και για το ότι ο Πρόεδρος επικοινωνεί μαζί του μόνο Υπηρεσιακά με έγγραφα !!!!
Και σαν επιστέγασμα λέει «Δεν με πήρες ούτε ένα τηλέφωνο» .
Ο Μεγάλος Πατισάχ  ήθελε γονυκλισίες, οσφυοκάμψεις  και δηλώσεις πίστης και υπακοής  του εκπροσώπου του χωριού για να ασχοληθεί . Ο Μέγας Δήμαρχος  μετά από ώρα και διάφορες αντεγκλήσεις  είπε: «Δεν μίλησα για ελλιπείς προτάσεις» Και το υποστήριζε σθεναρά και ανερυθρίαστα , μετά από ελάχιστη ώρα . Είπε βέβαια ότι θα σκεφτεί για μελέτη δημιουργίας Γυμναστηρίου .Αμ  πώς!
Στο αίτημα καθαρισμού των ρεμάτων το νόημα της απάντησης ήταν «Έχουμε επιτακτικότερα θέματα .Τα ρέματα θα κοιτάμε;» Να τον χαιρόμαστε
Και το πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο του Δημάρχου μας  φάνηκε στην αντί απάντησης  , ερώτηση που έκανε = «Τι θέλετε τα Μουσεία, τα Λαογραφικά; Τι στο κάτω-κάτω τι έχετε να επιδείξετε. Τι έχετε να εκθέσετε . Και αυτό που φτιάξατε θεωρείτε ότι είναι Λαογραφική Έκθεση; Έχετε δει πώς είναι σε άλλα χωριά τα μουσεία και οι Λαογραφικοί Σύλλογοι;»
ΑΥΤΟ ακριβώς είπε ο Ανεκδιήγητος Φουσέκ Πασάς ………….
Από αυτές τις Αρχές αναμένουμε ένα καλύτερο αύριο για το χωριό . Να ζήσουν να τους «καμαρώνουμε» !!!!!!!!!
Βέβαια οσονούπω έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ .Θα σας έχουμε υπόψη.
Ελπίζουμε σε ένα καλλίτερο αύριο και σε αρκούντως  φωτισμένους Κοινοτικούς και Δημοτικούς Άρχοντες
ΥΓ Απέναντι  την στάση του Δημάρχου μας , η δική μου οργίλη αντίδραση, καθόσον στερούμαι πολιτικών προσόντων  (αναισθησίας , υποκρισίας και άλλων συμπαρομαρτούντων), με υποχρεώνει να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από όλους τους παριστάμενους  Συγχωριανούς μου .
Συν τοις άλλοις  μου έγινε και μια υποβολιμαία και υποτιμητική ερώτηση από κάποιον παριστάμενο «αν ψηφίζω εδώ»,  λες και το να διαμένεις εδώ και να εκπληρώνεις όλες σου τις υποχρεώσεις δεν σου δίνει δικαίωμα λόγου.
Και για την Ιστορία εγώ διαμένω μόνιμα εδώ, είμαι Δημότης καθώς και η σύζυγος μου και ψηφίζουμε  κανονικά!!
Ο αναιδώς ερωτών διαμένει εκτός Σουβάλας!!!!!!!
Με τιμή
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ
Δημότης Δήμου Δελφών 
Κάτοικος Πάνω Πολύδροσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: