Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΡΡΑ: Ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης προκάλεσε το έργο «Άρδευση Ελαιώνα». Συνεχίζει να είναι κλειστός κεντρικός δρόμος προς τον ελαιώνα. - ΦΩΤΟ

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης…

Για σχεδόν έξι  ώρες έμεινε χωρίς νερό χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η Κίρρα μετά από βλάβη που προκλήθηκε από το έργο για την άρδευση του ελαιώνα.
Συγκεκριμένα βόρεια της Κίρρας κατά τις εκσκαφές έσπασε σωλήνα ύδρευσης του δικτύου σε τέσσερα σημεία με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή του νερού από τις 3μμ έως τις9μμ. Πληροφορηθήκαμε πως δεν υπήρχε αρμόδιος να υποδείξει στον εργολάβο τα ακριβή σημεία του δικτύου μα αποτέλεσμα να έρθει η ζημιά.
Παραμένει ακόμη κλειστός ο δρόμος στη θέση «Αγορασιά»…
Στις 14 Αυγούστου 2013  με αριθμό πρωτοκόλλου (9 ημέρες μετά την μεγάλη πυρκαγιά) με άγραφο της η Ι΄ ΕΠΚΑ Δελφών ζητά από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας, παράταση για προσωρινό κλείσιμο του δρόμου στη θέση «Αγορασιά» διότι ευρέθησαν Ρωμαϊκά οικοδομικά λείψανα. Ο συγκεκριμένος δρόμος εκτός το ότι έχει ταλαιπωρήσει τους ελαιοκτήμονες, κρίνεται και ως κεντρικός δρόμος εισόδου μεγάλων  οχημάτων στον ελαιώνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς!
Στις 19 Αύγουστου 2013 η Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Κίρρας ζητά από τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας να γίνει μπάζωμα του συγκεκριμένου δρόμου μετά από απαίτηση πολλών κατοίκων κατά την ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 2013 (1 ημέρα μετά τις πυρκαγιές στις θέσεις «Καλαμάκια» και  «Άγιος Πολύκαρπος»).
Στις 21 Αυγούστου 2013 με έγγραφο της η Δημοτική Ενότητα Ιτέας προτείνει την παράταση του κλεισίματος του δρόμου λόγω των Ρωμαϊκών .ευρημάτων.
Διαπιστώνουμε μια σειρά εγγράφων που αφορά την παράταση  για το κλείσιμο ενός δρόμου που είναι κύρια είσοδος για τον ελαιώνα τόσο για την Π.Υ. όσο και για τους αγρότες και μάλιστα μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά και όταν η περίοδος πυροπροστασίας λήγει στις 31 Οκτώβριου.
--------------------------------------------
Η Ι΄ ΕΠΚΑ με έγγραφο της από την 26η Αυγούστου 2013 και επαναληπτικό από την 6η  Σεπτεμβρίου 2013 ενημερώνει όλους του αρμόδιους για την άρση αποκλεισμού του δρόμου στην θέση «Αγορασιά» και ζητά την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Θα περιμένουμε!
Όλα τα έγγραφα που επικαλούμαστε βρίσκονται στις διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: