Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ανιχνευτής μετάλλων «χτύπησε» μοτοσικλέτα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου - ΦΩΤΟ


Οφείλω να ομολογήσω ότι ζηλεύω αυτούς τους τύπους που έχουν τον χρόνο και την υπομονή να περιπλανηθούν σε δάση και παραλίες με ανιχνευτές μετάλλων. Μπορεί τις περισσότερες φορές αυτό το κυνήγι θησαυρού να είναι χωρίς ...λάφυρα, συχνά - πυκνά όμως βρίσκουν καταπληκτικά κομμάτια με ιστορική αξία που καταλήγουν σε μουσεία.
Δημήτρης Δοντάς news247
Ωστόσο, η εύρεση μιας μοτοσικλέτας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν θαμμένη στο δάσος, δεν είναι καθημερινή απόλαυση.
Δυστυχώς δεν υπάρχει πληροφορίες, όπως πού βρέθηκε αυτό το μηχανάκι των 80 χρόνων ή ποιο είναι το εργοστάσιο που το κατασκεύασε.
Σύμφωνα με πηγές του διαδικτύου, η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ενδεχομένως να είναι μια «Κόκκινος Οκτώβρης» (Krasnyi Oktyabr) L-300, ή το DKW 300 Luxus το οποίο αντέγραψαν οι Ρώσοι.
Η DKW παραχώρησε την άδεια για την παραγωγή του Luxus 300 στους Ρώσους και οι τελευταίοι άρχισαν να χτίζουν τη δική τους εκδοχή σε ένα εργοστάσιο στο Λένινγκραντ (Sankt Petersburg).
Η L-300 πήρε την ονομασία Krasnyi Oktyabr, αλλά την ίδια στιγμή, η απόδοση του κινητήρα μειώθηκε δραματικά (περίπου 25%) στους 6 ίππους, λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων στη Ρωσία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: