Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΦΩΚΙΔΑ… Πολλά τα ερωτηματικά για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου στην S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Τραγικός θάνατος εργαζόμενου στην S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην εταιρεία S&B του επιχειρηματία Οδυσσέα Κυριακόπουλου, μετά το θάνατο ενός 60χρονου εργάτη σε γαλαρία εξόρυξης της εταιρείας στη Βίνιανη Φωκίδας
Ο άτυχος άνδρας, ήταν χειριστής μηχανήματος έργου και βρισκόταν σε μεταλλευτική στοά στη θέση «Στεριά».
Σύμφωνα με πηγές, περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης και ενώ οδηγούσε το μηχάνημα, ξεκόλλησε το κουβούκλιο, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα στο λαιμό και την κοιλιά.
Ο άνδρας, που ήταν κάτοικος Δελφών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η εταιρεία S&B για τους εργαζομένους; Μήπως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν, ώστε να διαπιστωθεί αν καθημερινά ρισκάρουν την ζωή τους οι εργαζόμενοι της S&B; Είναι σίγουρα κάποια από τα ερωτήματα που θα κληθεί η Δικαιοσύνη να απαντήσει στα πλαίσια του εργατικού αυτού δυστυχήματος.
Να σας υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για την εταιρεία τουΟδυσσέα Κυριακόπουλου που έχει επισήμως κατηγορηθεί ότι ρίχνει καθημερινά στη θάλασσα της Μήλου βιομηχανικά απόβλητα και πιο συγκεκριμένα υπέρλεπτο περλίτη.
Και ας μην ξεχάσουμε το πρόσφατα δημοσιευθένδάνειο ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ για την S&B με επιτόκιο... χρεοκοπίας στο 9%.
Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα για την S&B και πολλά τα ερωτηματικά που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν.
 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συνχαρητηρια στον συντακτη αυτου του αρθρου καποιος επιτελους πρεπει να πει τα πραγματα με το ονοματους.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν δούλευε στην S&B θα είχε πάρει σύνταξη στα 52 (μετά μνημονίου στα 55). Μέχρι τότε δουλεύουν στα υπόγεια.
Η μόδα των εργολάβων που και θέσεις εργασίας στερούν και γλιτώνουν την εταιρεία από χίλιες δυο υποχρεώσεις δεν είναι άλλοθι κανενός.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαμένη ζωή μας λυπεί και σεβαστή ή όποια αγανάκτηση, αλλά οι 2 τελευταίες παράγραφοι μειώνουν την αντικειμενικότητα της σκέψης.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαμένη ζωή μας λυπεί και σεβαστή η αγανάκτηση, αλλά οι δυο τελευταίες παράγραφοι μειώνουν την αντικειμενικότητα και "βιάζουν" τη σκέψη μας......

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή κάποιοι να καπηλεύονται το θάνατο...
Ντροπή κάποιοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε τέτοιες στιγμές...

Ανώνυμος είπε...

Ερασιτεχνικό το άρθρο. Γενικότητες και λαικισμοί απλά για να δημιουργηθούν εντυπώσεις "κακής πολυεθνικής". Η συγκεκριμένη εταιρεία δίνει βάρος στα θέματα ασφάλειας όσο ελάχιστες στην Ελλάδα. Μια ματιά στο site της είναι διαφωτιστική. Όσο για το ρίσκο, είναι το ίδιο ρίσκο που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε στοές παγκοσμίως. Μεγάλη η θλίψη για τον άνθρωπο, αλλά μην αποδίδουμε ευθύνες πριν διερευνηθούν τα πράγματα. Και βέβαια τα περί δανείων είναι απλά άσχετα, ειδικά για μια υγιή εταιρεία, από τις λίγες εναπομείνασες στη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

πριν γραψετε ενα αρθρο μαθετε καλυτερα τα πραγματα για να μην γραφετε ανακριβειες... 1 ο ανθρωπος δεν ειχε καμια σχεση με τους δελφους, 2 δεν επεσε κανενα κοβουκλιο του εφυγε το μηχανημα 150 μετρα προς τα πισω και τον σκοτωσε χτυπημα στον αυχενα, 3 το ποιος φταιει για τα μηχανηματα και τι γινεται με τις εργολαβιες ειναι μεγαλο θεμα....

Ανώνυμος είπε...

πολλους αυτοκλητους συνηγορους εχει αυτη η εταιρεια βλεπω.εκτος και αν ειναι εμμισθοι.

Ανώνυμος είπε...

Με τα μικρά μια χαρά ασχολούμαστε και τις ασχετοσύνες που γράφει το άρθρο τις σχολιάσαμε και τις κρίναμε.

Μια ζωή θα παραμένουν "μεγάλο θέμα" οι εργολαβίες για να ασχοληθούμε μαζί τους ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟΣ,ΒΛΑΞ,ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ? ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΜΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ,,,